Someone like you



Adele - someone like you

Den må vara på gränsen till utjatad, men ack nej. Texten är så himla fin - likaså melodin. Det här är ett sånt där exempel på hur någon - som man aldrig har träffat - beskriver precis hur man känner genom en fånig sång. Men ack så rätt det är. Adele vet precis hur det känns.


Anlänt till Uppsala!


Hello! Nu har jag kommit fram till Uppsala och sitter skönt nersjunken i Victoria och Davids jättefina hem. Planet gick på morgonen kring elva, så jag var framme vid tolv. Vem tror ni jag träffade på flygplatsen? Jo, Plura själv kom och satte sig två stolar ifrån mig i gate:n. Väl inne i planet, på andra sidan mittgången, så satt ingen mindre än Sven-Erik Bucht och tuggade tuggummi i godan ro. För er som inte vet vem snubben är så kan jag tala om att det är mannen som övertalade Ingvar Kamprad att bygga IKEA i Haparanda istället för i Luleå (grr)...

Nå väl, sedan har jag hunnit träffa Vickan, David, åkt med världens segaste busschaufför till Uppsala, köpt pizza och kommit på att Rihanna har sin spelning i Stockholm imorgon. Vi började kolla på biljetter och var riktigt taggade på att fara - men till vår stora förtret var de slut. Eller det finns några, men de är utspridda... Så det var ju bajs!

Men men, have a good time because det har jag! BYE.


Rutten basketmatch...

För att sammanfatta matchen snabbt förlorade vi med 2 poäng mot Höken. Ni förstår att det känns riktigt tungt. Det var lika genom hela matchen och så snubblar vi på mål-äckel-snöret. Min insats var under all kritik - på riktigt. Det var ett tag sedan jag lirade så dåligt. Helt seriöst, en himla gräsklippare utan motor hade gjort mer nytta i anfall, så illa känns det... Jag missade precis allting. Efter matchen ville jag bara hänga mig, haha! Usch, nu är det två veckor innan nästa match så jag har verkligen gott om tid att smälta det här. Jag fattar inte hur coachen lät mig spela, han måste tro att jag är värdelös nu hahaha!


Nåväl, nu ska jag sammanfatta biologin och idrottsfysiologin och hinna packa inför imorgon. Åh, jag längtar sååå till jag får träffa Vickan, David och Uppsala igen!!

Nä, nu ska jag tagga till självförtroendet igen. Denna låt passar rätt bra för sånt:


LMFAO - Sexy and I know it


Tröstshoppar mot ångest och stress...

En hemsk fredag där jag spenderade över 2h med ett himla matteprov (matte C)! Alla tyckte att det var ett prov á la högre svårighetsgrad. Man fick alltså tänka till på riktigt! Usch, min hjärna var som en enda hjärnpuré efter den där hjärntvätten. För att dämpa ångesten om alla fel som man kan ha tänkas gjort sprang jag in på Ur och Penn och tröstshoppade två par örhängen:


Dessa två, bägge earcuff's. Ur och penn har världens galnaste priser på örhängen just nu. 25 riksdaler för ett par!! Det är insane och helt sjukligt. Därför har jag hunnit köpa några till i veckan:



Som ni ser är jag rätt inne på earcuff's just nu, det är riktigt snyggt! Jag köpte även en deo, men att lägga ut en bild på den kändes ju bara töntigt. Istället kan jag tipsa om Rihanna's nya (första?) parfym "Reb'l Fleur", som ser ut såhär:


Den ska jag ha i julklapp har jag bestämt! Men nu ska jag ta och slockna, vissa krigare har ju samling till match 10.15 en lördagmorgon... Baj.


INSPIRATION

Heeej alla 3,4 miljoner {läs: 3,4 stycken} läsare! Det är hur många som helst, alltså jättemånga {läs: ingen}, som har skrivit kommentarer och frågat mig: Varför bloggar du? Vad är det som gör att du fortsätter? Var kommer din inspiration ifrån?

Nåväl, så snäll och söt som jag är - här har ni svaret:


Vet inte om det syns så bra, jag och killen som är designansvarig {läs: mig själv} har haft lite dålig kommunikation på sistonde. Det är hur som helst en fett nice kommentar från världens bästa Clara. För er som inte vet vem denna brud är så kan jag tala om för er att inom en snar framtid kommer hon till och med vara mer känd än mig(!!!) {det är hon redan}. Hon är nämligen nästa Charlotte Kalla - och det här är inget skämt! På riktigt så kommer hon snart att vara ikapp Kalla.


(Troligtvis kommer hon knocka mig pågrund av den här bilden. Men när hon sliter sig förbi Northug, Marit och Kalla och plockar hem OS-guldet - då mina kära vänner, då är det denna bild som jag kommer förstora och stoppa upp framför min kamin där hemma.)

Fatta hur mycket respekt jag har för Clara - jag menar, det är inte alla som kan kläcka ut sig något så ouppnåerligt som "vi ses i backspegeln" till självaste Charlotte Kalla! Men det kommer alltså Clara att göra - om nå't år. Hon går ett satsigt skidgymnasium mitt i ingenstans (Gällivare) och tränar som ett djur.

Japp då vet ni hur jag orkar fortsätta skriva. Thank u!


Torsdag!

En sån dag. Jag började med att försova mig 3 timmar (höhö) och missade på så sätt första lektionen. Som tur är har vi en riktigt skön och snäll baskettränare vid namn Oskar, så han tog det bra. Jag fick hur som helst kasta mig på bussen som gick 20 minuter efter att jag hade öppnat mina underbara ögon och satt alltså på lektion 45 minuter efter att jag hade vaknat.


Nå väl, det var en speciell dag. Jag har gått omkring med antingen fjärilar eller stenar i magen - skillnaden är hårfin - pågrund av nervositet. Detta var dagen D. Detta var dagen då jag skulle ha seriepremiär. Första basketmatchen på den här säsongen. Första matchen med ett helt nytt lag dessutom.


(Matilda, jag, Carolin)
Som grädde på moset, pricken över i:et och som det mest typiska var att min underbara bästa vän Carroschka drog till Thai idag. Två veckor och några dagar må se lite ut, men i våra mått räknat är det en himla evighet utan dess like. Jag får hålla tummarna att ingen av oss spricker av tjejsnack-behov innan hon kommer hem. Jag har nedräkning. Fina, fina Carolin - jag saknar ihjäl mig redan!

Hur som helst, tillbaka till matchen. Coachen fick ta ett snack med mig just innan domarn blåste i pipan innan det började, han såg att jag var nervös som en himla fågelunge. Efter det kändes det lite bättre, ingen press liksom. Jag har nu i skrivandets stund spelat den där matchen. Vi vann med nästan 20 poäng och vi gjorde det för det mesta riktigt bra - Vråken är ändå ett rutinerat gäng. Jag spelade inte så mycket - vilket jag hade räknat med - men av det lilla jag fick röra bollen så plockade jag många returer och fick in några pinnar (missade dock 2 straffar). Sen var det över.

Jaa, vet inte varför jag skrev ner så himla mycket. Jag tror det behövdes, all press är borta nu. Bergviken är ett bra lag. Nu är det bara ladda inför morgondagen. En annan dagen D. Matteprov - big time! Har hört att det ska vara svårt, vilket ger mig rysningar. Wish me luck!


Utlandsresor är en drog.


Yes, utlandsresor till varmare bredgrader är en riktig himla drog för mig!

-Suget efter resor är alltid i skallen.
-Man blir alltid skitavundsjuk på folk som bokar resor.
-Man mår dåligt av folk som uppdaterar sina statusar med: "är på väg till flygplatsen, hej då Sverige!"
-Man vill inte kolla sig själv i spegeln eftersom att man är så blek. (sedan är jag jätterädd för cancer, så solarium - nej tack!)
-Det hugger till i hjärtat när man ser sina opackade resväskor undangömda i förrådet.
-Man sparar pengar hela livet ifall att en chans till resa skulle komma!
-när man börjar prata om en resa så går man genast igenom var enda resebolag efter lämpligaste erbjudande.
-när man ska boka en resa har man redan kollat upp och kommit fram till minst 3 olika, bra förslag.
-när man har bokat en resa så hoppar man upp och ner, får maxpuls dirr, skriker och måste slutligen lugnas ner av närmaste person.
-När man vet att man ska fara håller man en nedräkning oavsett hur många tusen dagar det är kvar till avgång.
-När man väl är där så är man den lyckligaste i hela universum. Lyckoruset håller i sig till man är på flygplatsen igen.
-Från första dagen hemma börjar man längta efter en ny resa - igen.


FETT LESS


Gaaah! Jag är så himla less på skolan nu. Jag vill bara bli av med skiten, skaffa ett bra jobb och tjäna massor av pengar. Med dessa ska jag flytta hemifrån, bo i världens flådigaste och fina lägenhet (till en början), fara utomlands när längtan smyger sig på (=hemskt ofta) och ba' leva leva livet för fullt!!!

Men så öppnar man ögonen och inser att man fortfarande ligger halvdöd i sin säng med en ilsken mattebok skrikandes till höger och en ofärdig basketplanering tjutandes till vänster. Livet leker, bitches! Livet leker...


Paltkoma.camgurl.se

Så här blir man alltså efter paltmiddag. Detta mina vänner, ska symbolisera den eftertraktade paltschvimmen aka paltkoman!



Nu ska jag trots allt springa ner och ta för mig lite kladdiskaka, höhöhö. Såhär glad blir man av det:


PS. Ta tillvara på detta tillfälle, typ enda gången jag ler med tänderna på bild!! Det händer typ aldrig i livet.
Holy macaroni, det hände igen... Dessa bilder kommer inte att ligga uppe länge.
Som ni förstår har jag förlorat ett vad och var tvungen att lägga upp bilder då jag visar ett fetleende... fml


Fyller lördagskvällen med smaskigt plugg!


Som rubriken lyder sitter jag en lördagskväll med en drös plugg. Så går det när man skjuter upp på viktiga saker - men tji, den som ger sig! Bara bita ihop och göra något bra av det helt enkelt!

ps. sympati är mer än välkommet!


WE FOUND LOVE IN A HOPELESS PLACE



Jag kan inte sova. Jag låg i princip bara och tänkte på den här låten/videon och vissa saker därtill. Tänk om allt kunde vara som man ville, att ingen brydde sig och att perfektion var något som man kunde uppnå. Shitt - jag hade varit lycklig. Tills vidare får man nöja sig med det man har, man får helt enkelt göra det bästa av situationen.

Ikväll har jag varit lycklig.
Jag har sett hyffsat bra basket och sedan umgåtts med nära och kära. Men när man nu ligger själv i sin säng - med endast en stjärnklar och underbar natthimmel - då finns det bara en sak man kan göra:
Sätta Rihanna - We found love på repeat och gå igenom det lyckliga om och om igen...♥


SKRILLEX - A FREAKIN' GENIUS!


Denna snubbe på 23 bast är ett himla geni alltså! Han gör om tradiga och okej-bra låtar till freakin' GÅSHUDSBRA och helt AMAZING örongodis, utan tvekan. Fast jag måste erkänna, han verkar lite annorlunda? Kolla in den här musikvideon - jag satt helt oförberedd och höll på att skita knäck första gången jag såg den. Så känsliga läsare varnas. Men budskapet är ju bra, eller?



Hur som helst, strunt i den där skräckvideon. Lyssna, schkaka rompa, digga, njut, sjung med eller vad tusan du vill till de här godingarna istället:
(ps. höj ljudet asmegamycket)

Benny Benassi ft Gary Go - Cinema (Skrillex remix)


La Roux - In for the kill (Skrillex remix)


Nero - Promises (Skrillex remix)


Katy Perry - E.T. (Skrillex remix)


Lady GaGa - Alejandro (Skrillex remix)



PARADISE





When she was just a girl,
She expected the world,
But it flew away from her reach,
So she ran away in her sleep.

Dreamed of para-para-paradise,
Para-para-paradise,
Para-para-paradise,
Every time she closed her eyes.


~

So lying underneath the stormy skies.
She said oh-oh-oh-oh-oh-oh.
I know the sun's set to rise.



Alltså jag skämtar inte, Coldplay är omänskligt duktiga låtskrivare. Det tog dock ett tag innan den här fastnade på min hjärna - men idag har det nog inte gått mer än 10 minuter utan att jag har börjat sjunga den igen. Texten är riktigt fin också, kolla hela häääär.

DU MÅSTE KOLLA!!!!



Hahah, shitt pommes! Den tjejen hade mycket energi - OCH VILKEN SÅNGRÖST!!! Sen kunde hon ju typ låten snabbare än Nicki Minaj själv. Alltså det är ca 5 minuter av erat liv, men kolla!!!


WANNA PLAY?


You try to scream - but terror takes the sound before you make it

You start to freeze - as horror looks you right between the eyes,

You're paralyzed.


Så går det när man använder min dator!




Något zoo som har en bortsprungen apa eller liknande odjur?
Jag vet var den finns!


BASKETBALL


Ska ta och vara en sån där riktigt basketnörd idag.
Börjar dagen med ett basketpass.
Går på stan och glor på nya basketdojjor.
Kommer hem och sätter igång med en säsongsplanering för ett tjejlag i basket.
 Läser läxan från boken "Basket för unga spelare".
Avslutar dagen med ett andra basketpass.

Grejen är att jag inte är så superintresserad av basket. Jag gör det för att jag tycker att det är kul - men delvis för att jag valde basketinriktning på gymnasiet. Hade jag inte gått den linjen är det ytterst osäkert om jag skulle fortsatt med sporten i år. Men, som den krigare man är ångar man bara på. Som en basketboll i konstant hastighet.

Allt går om man bestämmer sig för det!



(ps. Den som kommer på hur många gånger jag skrev någonting innehållandes ordet "basket" tillägnar jag ett eget inlägg. Detta kan betyda cirka 2½ nya besökare till din blogg, helt otroligt vilket underbart bra pris!)


Like a rollercoaster


Tyckte att denna charmiga bild symboliserar den senaste tiden på ett himla bra sätt!


Sunday bloody sunday...



Jag har varit rätt duktig idag. Jag sov inte alltför länge (olika anledningar), men låg ändå kvar i sängen och bara tog det lugnt. Det var riktigt skönt! Sedan har jag hunnit göra matteinlämningen, fysiken och har även hunnit ut och sprungit - inte så långt dock, men i ett riktigt snabbt och bra tempo.

Nu inväntar jag Gustavsson 3 tr och sedan ska jag typ försöka sova om det går. Imorgon är det en ny vecka......... det sög ju. Förresten kan jag bli rätt irri på folk som snackar och dömmer - men inte har någon aning om situationen. Detta är Luleå stad i en liten låda. Så snälla, kolla på dig själv innan du spottar ut någonting om någon annan. Men jaja, hej då! :)


Vilken helg! Har träffat kändisar!

Shitt pommes - vilken helg! Det har gått från botten till toppen skulle man kunna säga. Jag börjar med att inte må så himla bra över L. Sedan far jag på ett roligt träningspass och efter det LF med vinst. Jag avslutar dagen med maxmat och en riktigt rolig och trevlig kompis som jag ser idol och bara har kul med hela kvällen. Det var välbehövligt och skönt att rensa tankarna!

Lördagen börjar med en innebandymatch som jag har blivit inkallad till pga få spelare. Det gick helt ok för mig med vi förlorade mot några riktigt rutinerade och robusta medelålders kvinnor med 9-0... Det var ändå en rolig grej bara! Sedan kommer Carro på att jag ska med på någon fest på kvällen - vilket jag till en början tvekar till. Efter ett tag så inser jag - vad ska man annars göra?



Jag åker till Carro, pratar av mig riktigt skönt och välbehövligt, möter upp Mikka och beger oss sedan till stan. Efter mycket om och men (går inte in på detaljer) träffar vi Svesse, som har en pappa som fyllde år just den dagen med fest på Kronan. Grejen var bara att halva svenska kändiseliten är där. Bland annat Carros största idol Alexander Skarsgård. Hon får fnatt och efter ett tag så kommer S och hämtar upp oss och vi beger oss till Kronan.

Vi gör en storslagen entré. Vi kommer in genom en dörr just bredvid scenen - där en gubbe just håller tal - och för att kunna ta oss fram måste vi gå tvärs över scenen så att alla som sitter på den där middagen avbryts i sitt lyssnande och vänder blickarna mot oss = riktigt pinsamt. Nåväl, vi ställer oss längst bak och efter ett tag drar S med oss till höger och vill att vi ska träffa hans polare. Vi går alltså fram och skakar hand med ingen mindre än Rafael Edholm!



Efter det sätter vi oss igen, träffar födelsedagsbarnet och lyssnar på gamla gubbar som håller tal. När vi bestämmer oss för att gå tar vi en annan, lite mer diskretare, väg. Vem tror ni sitter i det bordet om inte Andreas Wilson (ondskan), Elin Lanto (Artist) och Alexander Skarsgård? Haha, riktigt sjukt!

  


Efter det for vi vidare, träffade fler folk och jaa, efter mycket om och men blev det en riktigt lyckad kväll! Jag hade det väldigt kul och fick höra så himla mycket som jag inte riktigt vet om jag verkligen ville höra. Men kul var det.

Ja, nu är det söndagmorgon och det kan då inte hända nå mer än vad som redan har hänt. Jag ska och träna kring tjugo i sex, jag funderar på body pump. Sedan får man se var livet drar en.


Farväl!


VÄRLDENS UNDERBARASTE



Åh jag är så tacksam för alla runtomkring mig! Jag vet inte huuuuur många som har hört av sig och stöttar mig, kan inte annat än att säga:
TUUUUSEN TACK! I LOVE U ALL!

Det är så många som berättar att de finns och står bakom mig och det är så himla skönt, det känns verkligen bättre! Dock är jag en sådan som kan snacka om det, men inte för djupt. Jag håller hellre igång med en massa annat istället för att börja tänka osv. Men jisus, jag är verkligen en lycklig människa med så många underbara människor som bryr sig om mig. TACK TACK TACK! <3


LOVE



Kärlek kan vara så himla, himla underbar! Man är så ruskigt lycklig och känslan av att ingenting är omöjligt kommer ofta och knackar på i bakhuvudet. Samtidigt kan kärlek vara något tungt och påfrestande. Känslor som inte vill lyda, misstag och brustna hjärtan. Kärlek är vårt livs största glädje och vårt livs största sorg.

Men ibland så säger det stopp. Hur underbart himla superlyckligt och bra det än har varit, så är det något som bromsar in. Något/någon vill inte följa med längre, kanske har hittat en bättre väg eller vill pröva sina egna vingar. Det är så det är. Hur långt man än faller pågrund av detta spelar ingen roll. Det gör ont, men nu får båda klara sig själva - vilket man kanske behöver.



Nästan ett år har vi gått igenom, tillsammans hand i hand. Vi har haft det riktigt bra och kul ihop. Vi har skrattat så att det har gjort ont i magen - men vi har även gråtit så att det har gjort ont i magen. Vi har varit med om mycket. Man kan verkligen säga att vi har utvecklas med varandra - och på ett himla bra sätt skulle jag vilja påstå! Vi har varit som godishjärtan i munnen, fisken i vattnet, Clark Kent och Lois Lane, solen på himlen, Romeo och Julia - så himla rätt!



Jag har mått och levt som en prinsessa. Jag vet inte hur mycket skit du har fått ta då jag har varit nere och deppig. Men kvar står du, som en himla stålman, bara ler och kramar mig då jag varit som värst. Hela tiden har tanken slagit mig att han är alldeles för bra för mig, jag är inte värd honom - vilket är sant.

Men man kan inte styra sina känslor. När de svalnar, så svalnar de. Finns det inte lika många kvar, så blir det bara jobbigt för oss båda. Jag hatar mig själv för det här, man är så maktlös. Jag kan inget annat än att säga att du är värd så mycket mer än det här. Helt perfecto! Du är värd något mycket, mycket mer och bättre än mig! Det kommer du fixa asbra. Desto värre blir det för mig, nu har jag haft min tid bland stjärnorna - hur tusan ska man kunna hitta någon på överhuvudtaget samma nivå som dig? För tillfället är det irrelevant. Nu är det bara slicka såren och fortsätta {läs: lära sig} leva själv.

Jag vill bara tacka för detta helt underbara år. Du har gjort mig så lycklig! Du är en så himla fin människa, så det är inte klokt. Keep doing what you are - 'cause you're doing great.
Tack för allt, Linus.




NYTÄNKANDE

Nytänkande. Nytänkande är vad världen behöver. Alla behöver tänka i nya banor. Idag laddar jag inför träning på ett nytt sätt. En ny bana. Nytänkande, Jennifer!


Jag tror att jag är ganska så svensk!




HUR SVENSK ÄR DU?
[x] Ditt efternamn slutar på -son
[x] Du känner någon som har samma förnamn som du
[x] Du känner någon (utanför din släkt) som har samma efternamn som du
[x] I din familj är ni 2 barn
[x] Du har en mamma
[x] Du har en pappa
[x] Du bor i hus
[x] Dina föräldrar är mellan 35-60 år gamla.
[x] Dina föräldrar har gift sig
[x] Din mamma är yngre än din pappa
[ ] Din pappa heter Lars
[ ] Din mamma heter Anna
[x] Din familj har en Volvo
[x] Din familj har en silver eller röd bil.
[x] Du har tillgång till Internet hemma
[x] Du har egen mobiltelefon
[x] Du har ett eget rum
[x] Du har varit utomlands minst 2 gånger.
[ ] Du har varit på Mallorca/Kanarieöarna
[x] Du har varit i Grekland
[ ] Du har varit på Öland minst 2 gånger.
[x] Du har varit på husvagnssemester minst 3 gånger
[x] Din familj har en husvagn
[ ] Någon av dina föräldrar röker
[ ] Du har husdjur
[x] De flesta i din familj är blåögda
[ ] Du äter inte McDonalds / pizza / tacos.
[/] Du följer Allsång på skansen

Wienerbrads


Helgen som har varit...


Denna helg har varit en kanonhelg - minst sagt! Jag startade fredagkvällen med några underbara pumor från byn för en tjejmiddag som hette duga. Vi åt jättegod mat i alldeles för stora mängder. Menyn var minst sagt exklusiv.

På Lördagen for jag och Hanna för att febrilt försöka träna bort lite av gårdagens taberas. Det blev Pilates och Afro. Kvällen spenderade jag med Linus i biomörket. Vi såg Crazy, stupid, love. Den var faktiskt riktigt kul och bra!

På Söndagen var det fotbollsavslutning. Jag skrattade så att tårarna sprutade kan jag tala om! Det var olika form av underhållning, salladskäk från Ica, prisutdelning och genomgång av förra samt nästkommande säsong. Själv vann man Funny Bunny, i finalen mötte jag en tapper krigare i form av Hanna.

Jo, förresten apropå fotboll + laget, kolla in bilden ovan! Jag sitter/ligger längst fram till vänster. Ser ni något mer? En speciell kroppsdel kanske? JO, ARMEN!! HAHAHA, amagad! Jag ser ut som en ren och skär bodybuilder without any doubts! Det är ju sjukligt ahha! Synd att man inte hade sådana biccar/triccar i verkligheten..


Jennifers dag idag!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det Jennifers namnsdag!
Jag och Linus tog bilen och köpte Ekströms smulpaj med blåbär samt ICAs version av Ben & Jerry's för att fira denna stora dag. FEDT NICE!


Underbar låt!

Blev tipsad av en kompis om den här låten och den är verkligen så gräsligt fin och bra, från OTH. :)

Wakey! Wakey! - Dance so good


true


-


Världens godaste havregrynsgröt:



Här är ett recept på kanske världens godaste havregrynsgröt!


1. Koka ihop 1 dl havregryn, 2 dl vatten, en nypa salt och kanel efter egen smak. Koka på hög värme i ca 3 min.

2. Då gröten är färdigkokad - tillsätt ett rått ägg och rör om!

 3 Istället för sylt eller socker eller vad man nu brukar ha på, toppa med yoghurt!


Det var hur gott som helst!


Orienteringsdag!

Yes, har orienterat idag på en okej tid! Dessutom hade jag feber igårkväll så jag gjorde det bra som pallrade mig upp ur sängen i morse. Haha, såg just att en av mina närmaste vänner fick en rätt knepig tid - 1h och 45 min. What? Hon måste ha gått helvilse med tanke på att jag var en timme snabbare än henne ungefär, haha! Det är så hon är, riktigt charmig.

Nu, ett passande YT-klipp ;)


RSS 2.0