toppenhelg med hännabänäna!

Yes, rubriken säger det mesta.

Helgen spenderades i ett föräldrafritt hus med bästa kompisen, kan det bli bättre? Tveksamt. Vi har verkligen varit två ansvarsfulla flickor. Vi har diskat, skottat gården, dammsugit, kört igång en vittvätt och såklart släckt alla ljusen. Fast vi har också hunnit med en hel del annat, roligt! Vi har myst på hela helgen, med härliga middagar, fina filmer, kalla promenader, goda och nyttiga desserter, egenkomponerade pianostrofer, fin-fina morgnar, OS-curling som godnattsaga och så klart massor med skratt och kanondumma citat.
  I morse fick Hanna lite extra livskvalité. Jag smög upp drygt tolv, så försiktigt jag kunde. Sedan slog jag på datorn och letade efter ett scones-recept. Jag valde ett passande, knådade ihop några scones, dukade fint upp på en bricka med ost, skinka, sylt, mjölk och en korg innehållandes rykandes färska scones! Gissa om hon blev glad när jag kom och väckte henne med en sådan dunderfrukost på sängen? De smakade gudomligt. Sedan låg vi hela morgonen/förmiddagen i våran, för en gångs skull, stora säng och sträckte på oss. Vi kollade in familjen annorlunda ibland, medan vi annars bara låg och kikade ut genom fönstret som pryddes av snö och härligt sunderbyklimat. Det var verkligen en morgon som man njöt av till fullo. Man var nöjd, inge' press, tvång, läxor eller andra måsten som låg och guppade. Bara vi två, färska scones, pyjamasar och varma täcken.

Jag tror det är sådana här tillfällen som kallas: Hallelujah-moments!
  Fy så trevligt det är när föräldrarna är borta. Jag har fått en total återhämtningshelg och inte varit less en enda gång. YIHAAA!




Jahapp, slut på den glöden. Det knackade just på dörren, och vem tror ni kommer in om inte:
familjen!
Tjoho, slut på det roliga. Fast ändå lite skönt att slippa diska, städa och dammsuga nå mer. ;)


Aufwiderschnitzel'z!

BG-uttagning

Oj, nu var det ett tag sedan jag skrev -igen!
Hur som helst har jag lite anledningar nu, jag har varit sysselsatt och prioriterat annat än onödig bloggning på amatörnivå. Och vad är det för viktigt, undar ni nu? Jo, jag har bland annat varit på BG-uttagning på torsdag och fredag.

Det var alltså uttagning för riksbasketgymnasiet här i Luleå. Dagarna [läs: veckorna] innan hade jag gått och gruvat mig, oroat mig och varit totalt skitnervös inför detta. Och tro mig, jag var säkerligen inte själv om detta känslomässiga tillstånd. När jag kom dit möttes jag med fullt av nervösa, oroliga och allmänt skitskraja basketspelande 94:or. Vissa försökte spela lugna och självsäkra, men tro mig - nervositeten lyste igenom. Vi samlades inne i kungshallen på hälsans och så drog det igång. Två dagar av stenhård basket och träning för att visa vad man går för.

Vi delades upp i grupper, två tjejgrupper och fyra killgrupper. Ja, du läste rätt. Satsningen på basketen är mycket större bland gossarna. Nåväl, vi körde igång och på första dagen var det full fart all the time! Vi hade dribbling- och skottpass, hälsokontroll (bestående av intervju av en skolsköterska), BG-intervju (där de undrade hur bra man var i skolan och på basket, och hur mycket man var redo att satsa), fystester och slutligen träningspass med BG-elever. Fystesterna bestod av hängande armhävningar (för killarna var det chins), brutalen (situps på plint), spänst, snabbhet och beeptest. Jag blev nöjd med mina resultat, jag var bra för att nyss ha varit så förkyld!

Dag två bestod av matcher hela dagen. Vid det här laget var man alldeles mörbultad i kroppen efter gårdagens ansträngningar. Vi delades upp i nya grupper hela dagen i och med att de gjorde olika lag till alla matcher. Vi spelade tre matcher totalt, och efter den sista kan jag meddela att man var rejält slut! Matcherna gick väl ok för min del, jag satsade mest på bra försvarspel eftersom att det är min styrka. Det var grymt svårt att kunna slappna av och bara låta spelet gå eftersom att de flesta kom från olika klubbar och alla spelade olika spel.

Jag tror att jag har 50% chans att komma in, det beror på vad de vill ha. För mig spelar det egentligen ingen roll, jag var bara där för att se hur jag låg till bland de andra, för att få höra vad ledarna säger och hur de gör på BG. Jag är nog inte beredd att satsa så mycket på basketen, så jag nöjer mig med att gå regionala basketlinjen istället. :)



Det är i börjar på april som man får besked om hur det har gått.
Noll koll, basketboll.

22/2 -10

Ja, idag var det måndag. Början på ännu en ny vecka. Då vet ni det också.
Nä men seriöst, jag känner mig jätte lam och tam idag. Jag blev sjuk i går, och stannade hemma från skolan idag med rinnande näsa och bultandes huvud. Så jag har typ bara legat i sängen och fåtöljen och spanat in TV1000 och MTV. Ja, du läste rätt, jag höll mig undan för varenda TV-SHOP i hela televisions atmosfären! Jag har också hunnit med att stoppa upp en Taylor Lautner-affisch, som jag har fått av Caroschka, på dörren. Och ja, jag blir så mycket gladare varje gång jag kommer in och får syn på den puddingen!
  Men jag känner mig så illa pågrund av allt slöande', jag ville ut till spåret och dra en reka pågrund av oro för att min kondition ska minska när jag har legat i en och en halv dag! -Det fick jag inte...

På torsdag och fredag är det uttagning till basketgymnasiet (riks), och då vill jag verkligen vara i toppform! Som svar till alla som undrar och frågar så tror jag inte att jag kommer in, och vill heller inte satsa på det. Jag gör bara testen för att se hur jag ligger till och för att få höra vad de säger. Jag nöjer mig med länsnivån.

Hur som helst så känner jag mig piggare nu, jag har inte ont i halsen nå mer. Så jag kommer och härjar på skolan imorgon.


H3h3, det är inte för inget som de kallar mig muskelknutten? ;)


Vampire diaries



Är det någon som har hört talas om den nya serien Vampire diaries på sexan?
  Pappa hade tipsat mig om den och sagt något om att den säkert kunde likna Twilight efter recensionerna. Okej, tänkte jag, nog kan jag ge den serien en chans. Tyvärr så missade jag första avsnittet {läs: avsnitten, eftersom att säsongen började med dubbelavsnitt}, så när jag insåg det tänkte jag sedan för mig själv, att nja, det var nog inge' märkvärdigt med den i alla fall...
 
Fel, fel, fel... I just det ögonblicket (eller typ två ögonblink senare) så ringde telefonen och en sprudlande glad, lycklig och nykär Carro gastar ut på andra sidan tråden.

C: Asså Jennifer, vet du vad?!
J: Oj, du har hittat en rykandes het och underbart charmig kille?
C: Hahah, nej, men nästan! Jag har sett på världens underbaraste program! Du fattar inte hur bra det var!
J: Nej, du skojar? Säg inte att det hette Vampi...
C: Det hette Vampire Diaries! Å JAG ÄR KÄR!


Ja, sedan är det inte svårt att lista ut hur resten av samtalet såg ut. Fylld med Caroschkas kärleksförklaringar till den, tydligen helt utsökta och ypperligt braiga, serie innehållandes alla snygga hunk-skådespelare som jag så dumt hade missat, och mina aha:anden och okej:ningar...
  På väg till skolan nästa dag berättade hon i detalj hur hela första avsnittet hade börjat, och jag behövde inte fylla i en enda tom pratlucka (eftersom att VD tog upp allt^^). Efter allt Carros snack om denna serie så bestämde jag mig för att gå in på tv6 hemsida och ge det en chans. Och tänk så rätt Carroschka kunde ha... Kärlek är ordet.

Så jaa, jag blev fast. Jag gick och längtade som en tok efter nästa torsdag då timmen skulle slå åtta, och när den väl gjorde det: som jag njöt! Tyvärr rann tiden ut alldeles för snabbt, och det var den snabbaste timmen på hela veckan.

Så nu tipsar jag dig, som läser det här, klicka här på länken och ge första och andra avsnittet en chans. Sedan kommer du säkerligen ha en favorit som du kommer gå och längta till, just like me och typ 9 999 999 stycken till.  Sedan kommer du inte kunna hålla dig, och måste kolla in tredje avsnittet också. Alla avsnitt finns där!

I början kan det vara lite Twilight över det hela, men i andra avsnittet så utvecklas det mer till den egna och helt fett braiga serien.
Vissa säger att den är bättre än Twilight.


<3


Nationellt prov2 avklarat.



Andra nationella provet avklarade man idag. Det var svenska även nu, uppsatsdelen. Jag har ingen aning om hur det gick, men jag kände mig hyffsat lugn ändå. Får väl hoppas att jag förstod uppgiften rätt bara, då klarade jag nog av skrivandet finnemang.
Ämnet var "i gränslandet", så jag tyckte att bilden ovan passade ganska fint till det här inlägget. Datumet syns ju som sagt på bilden, kortet togs i Östersund med bror som modell.


Är du med?

1. Din största idol: Dennis Lundin 
2. Den du älskar mest: Jennifer (mig själv)
3. Någon du tycker är äcklig: Maja Gustavsson 
4. Kommer du ha sex med näst: Patrik Nilsson 
5. Den du tycker är snyggast: Amanda Jonsson
6. Fulaste personen du vet: Robert Erkki
7. Ditt hemliga ragg: Susanne Wiggefors
8. Vill du bli tillsammans med: Henrik
9. Tycker du luktar äckligt: Maja Gustavsson (haha, verkar stämma med #3) 
10. Den du är kär i: Tom Costow
11. Den du vill ha som kk: Emmelie Westerberg 
12. Tycker du är den största fågeln: My Kieri 
13. Vill du gifta dig med: Dennis Nyström 
14: Någon du blir upphetsad av: Madde Eriksson 
15. Den du drömmer om: Sofie Lindström
17. Tog din oskuld: Caroschka Fredriksson
18. Ditt största hatobjekt: Frida Söderström
19. Den du gjort absolut allt med: Mormor
20. Den som du helst vill ligga med: John Björnfot 
21. Vill göra allt tillsammans med: Isak Koskenniemi 
22. Någon du är sugen på: Samuel Larsson 
23. Tycker du luktar gott: Elin Aunes
24. Tycker du är sexigast: Josse Ryder
25. Någon du vill strula med: Robert Erkki 
26. Vill du klämma på: Sofia Jönsson 
27. Den bästa du vet: Nisse Bäckström 
28. Tycker du smakar gott: Hanna Westerberg 
29. Är du tillsammans med: Ida Lejon
30. Finaste människan: Damtränare Stefan

Ta fram din mobil och stanna på en slumpvald kontakt.


keep on walkning

Läste just en kär väns blogg då hon skrev en sådan oerhört träffande rad att jag var tvungen att låna den lite:
"...bara less. Inte less på livet, bara less på alla tråkiga måsten."
Ja, det var verkligen så sant som det är skrivet. Tack för det Sofia din smarte prick.

Aja, back to reality - har en engelska som ropar på mig (med Helenas röst, hehe)...
Hej.


koppla på hjärncellerna!

Imorgon gäller det. Nationella proven drar igång med svenskan i starten.
Wish me luck.


salem al fakir

Hihi! Jag och Hanna satt ju då och såg på melodifestival-starten igår, och ja, vi höll oss endast till frukt och grönsaker - som lovat! Nåväl, efter att vi blivit lite småless över de flesta bidrag och alla dess konstiga scenframträdanden så kommer den här killen upp på scenen och stjäl våra hjärtan:



Yes, det är Salem jag snackar om. Självklart ville vi ju också att hans låt skulle ta hem segern också, och som beräknat gjorde han det också!



Sedan kom vi på, till våran stora förskräckelse, att vi har missat honom hela sommaren! Han var ju i Luleå och spelade typ hela tiden, och ändå satt vi bara på våra stjärtar och tänkte: "Äh, so what?"
  Ack att man kan ha så fel ibland. Nu har vi i alla fall lovat varandra att vi måste gå och se på honom i sommar, om han kommer tillbaka alltså...



Fast jag och Hanna kan väl inte vara de enda som blev lite småkära i honom igår?


Melodifestivaltagg!

Wei, idag är dagen D. Idag drar melodifestivalen igång igen! Jag är superladdad!

Kvällen kommer spenderas med Hanna, grönsaks- och morotsstavar, dip och torkade frukter med lite bubbelvatten. Ett nyttigt "lördagsgodis" hade vi planerat det, det kan vi iaf inte bryta eftersom att jag har lovat min lillebror att hålla mig från vanligt godis, läsk, glass, fika, chips osv... Jag har klarat det riktigt bra faktiskt! Jag har kört ett stenhårt fyspass med honom i morse också. Det hela slutade med att han överdrev ihop en historia om att han och hans kompisar skulle iväg till Leo's Lekland om ett litet tag, "så det kanske är dags att börja avrunda..."

Nu ska jag hjälpa mamsen med lite wokning.

Trevlig Lördag mina kära vänner!


Andra februari

Två år sedan du dog nu och fortfarande har det inte sjunkit in ännu.
Ta hand om dig där i himlen och hälsa farmor och farfar från mig. Du är så grymt saknad här nere.
Vila i frid kusin.


Uppdatering på skidturen:



Ja, som det så fint förklaras i föregående inlägg så skulle ju jag och Hanna dra oss ut till Tomholmens vackra vyer med skidorna. Det startade såhär:


"Ja, men det här grejar vi ju galant. Runt Tomholmen är ju det minsta vi ska köra, sen kan vi ju skidra till näset och grundet och kanske till Bälinge? 27 minusgrader har väl ingen i Sunderbyn dött av?"


Efter en bits skidring då vinden började gripa sina vinande händer omkring oss lät det såhär:
"Ja, alltså nog har vi ju krafter kvar, det är inte det. Men det kanske räcker med bara ett varv runt tomholmen? Bälinge och det andra skitet kan vi ju ta någon annan dag..."


Ännu en bit frammåt och några minuter senare då vinden och kylan gjorde sig mer och mer påmind lät det såhär:
"Eller du... Vi får se om vi orkar runt tomholmen. Det kanske bara räcker med att vi tar oss upp till högsta punkten och vänder? Men sedan kan vi ju ha ett fyspass när vi kommer hem och typ käka värsta nyttiga middagen eller nå?"


En bit därefter då båda kinderna och nästippen var utan känsel, och kylan sjönk:
"Asså, det kanske ändå räcker med att vi bara tar i närmsta trädet och sedan vänder? Vi ska ju ändå vara nyttiga sen..."
"Hahaha, jag lovar att det kommer sluta med att vi inte ens tar oss till tomholmen!"


Det hela slutar dock såhär:
Jag var jätteinne i en berättelse som jag ivrigt gestikulerade och levde mig in i. Båda pratade och diskuterade mycket då någonting plötsligt fick oss båda pratkvarnar att tystna och stå helt still. Ett brak och plötsligt hade isen sjunkt ca 20 cm.
J: Kände du det där?
H: Mm...
J: Oj, men kolla! Här har ju isen kommit fram!
Jag kikar över axeln och börjar peta i "isen". Plask. Det var slask som bara blev mer och mer vattenfyllt pågrund av vattnet under.
J,H: AAAAAAAAA! HAHAHAHHAHAH! SHITTT! HJÄÄÄLP! VÄND! HAHAHHAHA! VÄND OCH SPRING TILLBAKA!!! HAHAHHA!


Som alltid vid dessa krisartade och mycket nervösa moment så börjar vi att skratta. Alltid. Spelar ingen roll hur hemskt, spännande eller läskigt det är: Vi skrattar oss kissnödiga!
Så där stod vi i alla fall, kanske tio meter från närmsta Tomholme-träd och försöker, skrattandes och sinningslöst, att vända på oss. Stavar som fastnar i varandra, tårar som sprutar ut på kinderna (och fryser till is) och den ständiga vattennivån som bara höjs! Skrattattack med andra ord.


Till slut kommer vi på hur man vänder sig och springer, bokstavligen, tillbaka! Vattnet under skidorna har nu digiutvecklats till stora isbollar så vi kan inte längre glida. Så där springer vi, mitt på Luleälv utan att ens ha tagit i närmaste Tomholme-träd...


Dessutom, våran "nyttiga" kväll slutar mot alla odds och nyttiga tankar i SF:s röda fåtöljer i skenet av Snabba Cash's biomörker. Dock så åt vi inget godis, varken jag eller Hanna, men fysen: Pfft, in our as.


We are the champions.


Hanna och Jennifer i ett nötskal:


Idag blir det att vara med favoriten.
Vi ska försöka koppla på skidpjäxorna och bege oss ut mot nya äventyr, typ tomholmen eller något liknande coolt place. Fast vi får se hur det blir med det, oftast när vi kommer på en sådan nyttig, frisk och härlig idé brukar det sluta med de motsatta. Två exempel är:

Exempel 1: Hanna och Jennifer kommer på, sista helgen innan sommarlovet i åttan, att gå ut och traska. "Ja, Varför inte ta stavarna också?" tänkte de två nötterna. Sagt och gjort tog de vardera två stavar och började traska. Runt Sunderbyn, sjukhuset, Norra mark och slutligen hem. Sedan fortsatte turen bland stockar, träd och bär i Sunderbyskogen också. Under promenaden följde en konversation som denna:

H:
Ja, Jennifer. Det här var ju jättehärligt!
J: Jadu Hanna, man känner sig som en hälsosam människa helt plötsligt!
H: Jaa, och snart kommer sommarlovet, då hinner vi med sådant här jämt!
J: Ja! Vi måste gå ut och gå med stavarna minst en gång i veckan, tycker jag!
H: Ja! Vi gör det seriöst! Tänk vilken kondis vi kommer ha sedan, vi kommer ligga före alla andra töntar i fotbollen.
J: Helt klart! Man känner sig stark.
H: Vi kan ut och springa en gång i veckan också, jag menar vi har ju fritt och kan göra vad vi vill!
J: Ja, det gör vi!

Planen var alltså att gå ut och gå minst 1 mil med stavarna, plus 3,2 km löpning i veckan. Sedan hade vi fotbollsträningar på det också. Ja, vad enkelt det är att vara nyttig ändå.
Nåväl, sommarlovet kom och gick. Jag och Hanna gjorde så sjukt påhittiga, tokiga, tråkiga, busiga, knäppa, galna, normala, onormala och allmänt jätteroliga grejor som ett recept på ett minst sagt lyckat sommarlov.
Men så sista veckan när vi låg på sundisgräset och försökte njuta till fullo av den sista tiden av frihet kom vi plötsligt på vad vi hade lovat oss själva:

J: Vet du vad jag kom på just?
H: Nej?
J: Hade inte vi lovat varandra något i början av lovet?
H: Nej? Att vi skulle käka minst en Ben & Jerry's (en supergod glass)?
J: Knäppgök, var det inte vi som skulle ut och springa och gå med stavar minst en gång i veckan?
H: HAHAHAHHAHAHAHAHHAH! OJ, JUSTE!
J: HAHAHAHHA! Vi är sämst...
H: Gjorde vi det någon gång alls efter den där gången?
J: Jag har då inte rört stavarna ett jutta, de har nog dött av förmultning och damminfektion om jag inte misstar mig. HAHAHAHAH!
H: Äh, vi gör det nästa lov istället.
J: Aa, då får vi tumma på det då istället.
H: Jo, men du Jennifer kan du skicka hit glassen?
J: Hahha, vi är för tragiska!



Exempel 2: Jennifer och Hanna hade busat hela natten och när det var läggdags ides inte Hanna traska hem, så knäppisarna sov bägge hemma hos Jennifer, liksom många andra liknande nätter (Hanna hade en extra tandborste hos J och sängen stod alltid redo och bäddat åt kvinnan). På kvällen/natten låg de och kikade i Jennifers kokbok med nyttiga recept i. Då uppstår denna konversation:

H:
Imorgon måste vi göra värsta nyttiga frukosten!
J: Ja, vi gör det! Skitsamma om det tar typ 2 timmar, vi gör det!
H: Ja, bra. Då säger vi så, och vi får inte ändra oss imorgon!
J: Nej, vi
ska!

Nåväl, när morgonen/förmiddagen väl kom och de båda charmtrollen stod i köket, lagomt nyvakna, och pillade sig i naveln medan de - efter bästa förmåga - letade efter ingredienser till deras nyttiga frukost insåg de båda att det skulle krävas rejält med hjärnceller för att framställa något så nyttigt.
Jennifer går fram till frysen för att leta efter bär medan Hanna går igenom kylen. Plötsligt ligger det en pizza mitt framför henne och hon knackar Hanna på axeln som tittar dit.

J: Tänker du på samma sak som jag?
H: Asså jag menar, vi har bara ett liv varför slösa bort en massa dyrbar tid på en nyttig frukost när vi bara kan slänga in den där i mikron?
J: Anna skipper - in my as!




Hahha, vi är knäppa! Men jag älskar oss i alla fall. Nu sitter jag fortfarande och väntar på kvinnan.
Ops, jag kom just på att jag skulle stå färdigrustad för skidfärden när hon kom hit - jag sitter fortfarande i pyjamas och morgonfrilla... Något säger mig att jag kommer mötas av en stor suck när hon anländer.
TJING!


Jennifer konkurerar/avancerar...

Pontus har just uppdaterat sin blogg.
Okej, tänkte jag, inte ska då jag vara sämre. Så ja, nu uppdaterar jag också, sisådär kring fem över 00.

Fy vad jag har uppdaterat en massa på sistonde. 99% absolut knallonödiga inlägg, men dock ändå.

Nu blir det att dejta kudden.
Over and out, goodnight.
/J.


RSS 2.0