IT'S TIME!

  
Nu är stunden kommen.
Nu är det dags för mig och mina underbara basketflickor att pallra oss till Luleå Airport som det så präktigt heter. Vidare därifrån flyger vi till Barcelona imorgon 06.40 typ, för en vecka fullspäckad med basket! Can't wait!
  För er som undrar vad resefebertermometern står på så är den galet hög, jag är aspeppad. Så ja, nu finns det inte så mycket mer att göra än att önska er ett bra svenskt liv här i Sverige, så ska jag köra järnet nere i España!

HUGS.


Guldbrudar!



Yes, idag var jag och mina lagkamrater från Sunderby SK och grävde guld i Hälsans hus. (Lulebocup)


la grande finale!

Lulebocup.
Final.
Mot.
Antnäs.
Hälsans Hus.
13:30.
Be there.

Kände för att uppdatera på ett lite annorlunda sätt, ibland måste man vidga sina vyer och göra något nytt...


EARTH HOUR

Jag var nog inte den enda som släckte ner hela huset igår, right? Gjorde du det?



Jag tycker att man borde göra det oftare. Antingen att man ökar antalet nedsläckta timmar till två, eller att man ökar antalet gånger och gör det en gång varannan månad - eller varje månad. Då skulle det börja kosta pengar för kommunerna och länderna, vilket skulle leda till att politikerna inser att vi måste börja agera för världen nu!

Och by the way, jag hoppas att ingen har glömt att ställa fram klockan en timme i natt?
Tack och hej, leverpastej.

HUR?!



Hur ska jag kunna vänta två veckor till nästa avsnitt?!
Jag är typ på vippen att stanna hemma från Barcelona för att få se del nio eller vilket det nu är... nästan. Eller inte, men åh det är så fruktansvärt bra!

Vampire Diaries <3


Wednesday.


Yes, it's wednesday the 24th - wich means National Test in English part C: Essay. Och för alla er som inte förstod så skrev jag något om att vi hade Nationellt prov i engelska (C-delen), denna gång var det uppsatsen som var på G. Jag skrev om den andra uppgiften - som troligtvis 99% av alla gjorde - som hette "Hopes for the Future". Kortfattat så skrev jag om att alla behöver drömmar, hopp och något att längta efter för att kunna överleva. Men samtidigt får man inte drömma iväg för mycket, och glömma leva i nuet, för då är resultatet lika med densamma som för en hopplös. Så man ska alltså ha en bra balans mellan förhoppningarna för morgondagen samt nuet, och bla bla bla...
  Det kändes ganska bra, så det är väl bara att hoppas på det bästa. Förresten så gick det ruggigt bra i de nationella proven i svenska. Jag kammade hem MVG i alla de tre delarna, vilket ledde till MVG och poäng 10. Som ni anar så var det en väldigt glad flicka som fick ta emot det beskedet!

Nu kan man inte annat än hålla tummarna för att det ska gå lika bra i den engelska delen av NP, det vore ju för underbart. But, nu måste jag tillbaka till verkligheten och plöja igenom alla de 69 glosorna som vi har till imorgon,
wish me luck!

Konstig, Knäppt och Koolt?!


Inatt så drömde jag att jag befann mig på playan i Turkiet. Med mig hade jag min kära vän Hanna Westerberg och vi stekte och lekte så det stod härliga till. Vi levde livet helt enkelt och hade det hur underbart som helst! Jag kommer särskilt ihåg hur fruktansvärt djuriskt bruna vi var, som pepparkakor bägge två. Jag njöt till fullo av min brunhet och kände mig verkligen kanonlycklig! - Men så plötsligt vaknade jag och insåg att nej, jag är fortfarande lika tragiskt likblek som i går...

Så idag, efter min skidtur, så fick jag ett överraskande igenkännligt sms av Hanna där det stod följande:
"Åh jag drömde att vi var så himla bruna asså typ svarta, tror du jag blev nå besviken när jag vaknade? Jag trodde verkligen att jag var jättebrun!!  :("


Det kändes lite coolt, vi hade tydligen drömt om samma grej. Jag vet dessvärre inte om hon också drömde om att vi befann oss på en turkisk playa såsom jag, eller om hon drömde om den svenska sommaren. Men klart konstigt att vi drömde om samma grej! Jag har inte varit med henne på ett väldigt bra tag, så vad är oddsen för att vi ska kunna drömma likadant?

Hoppas att det betyder något hur som helst. Att någon kommer att bjuda oss på en utlandsresa alldeles strax och att vi kommer att bli skitbruna! Det skulle bli bra, jag tackar aldrig nej till utlandet. :)

En bra start på dagen:


Hehe, bilden säger sig själv. Jag startade dagen med 6,5 km i skidspåret, och det var verkligen en bra start! Vädret var askalas - ja nästan lite för bra, solen gjorde mig typ svimfärdig! När jag kom in igen käkade jag frukost och läste gårdagens tidning för andra gången.

Ikväll blir det föräldramatch mot Robins hockeylag, och självklart har jag med mina skridskokunskaper tillkallats att strida för päronen. Tills vidare ska jag nog låta dagen gå, göra lite spanska, kanske läsa en bok och vänta på att någon vill hitt på nå'. Tyvärr ides jag inte följa med Maja till Ormberget där hon skulle lära sin lillasyster att åka slalom. Men Maja lär ju sköta det där galant i alla fall!

För er andra stackare, så har jag ett bra låttips som jag har suttit och sjungit på hela dagen (och natten).

OneRepublic - all the right moves


Ha' det bra! :)


nedräkning!




Endast 11,5 dagar kvar tills vi drar till Barcelona med basketlaget!
Samt 2,5 månad kvar till Turkey!

- Can't wait!


wonderful!




Den är så sjukt fin, + att hon sjunger Ave Maria i den. Helt gudomligt!


Heldag med matte!


Ja, om ni bara visste hur mycket min hjärna har arbetat idag! Som ett åke. Anledning? Mattetävlingen Pythagoras Quest. Tävlingen höll hus i någon universitetsbyggnad, vid Teknikens Hus. 20 tappra lag hade varit duktiga nog att kvala in till läns-uppgörelsen, varav två var från min lilla skola. Varje lag bestod av tre stycken elever som skulle representera sin skola, jag var alltså en av de.
  Tävlingen bestod av tre delar. Del 1, att lösa uppgifter med bra uträkningar och svar på tiden 60 minuter. Del 2, lösa uppgifter med endast svar på tiden 30 minuter. Del 3, utslagningsfråga där man skulle ha rätt svar så snabbt som möjligt.
  Mitt lag bestod av mig, Erik och Sofia. Vi tänkte allt mest som en rolig grej och hade verkligen inga förväntningar. Det första jag dock kände när jag slog mig ner på min räkneplats (i ett klassrum fullt av... flitiga mattematiker) var: Vad gör jag här?! Dock så klarade vi nog oss ganska bra. Vi blev väl mittenplacerade säkert. Tove, Oscar och Rebecca - Kråks andra lag - kom på plats 6 och vann T-shirtar (som var jättefula, hehe).

Vinnare var tre snillen från Vidsel, de fick dela på ca 4500 kronor och representera norrbotten i stora finalen som går av stapeln i Malmö.

Just nu känns min hjärna på gränsen till överarbetad, så nu ska den få vila ut över helgen och inte tänka på ett enda till mattetal!

Tack för mig.


Hahaha, politik KAN vara roligt!

Jag och Rebecca kombinerade nytta med nöje på våran SO-lektion idag, vi håller på med politik och allt där till. Men så plötsligt, när vi letade som bäst efter en riktigt bra center-debatt så kom detta klipp upp
- och genast blev politik så mycket roligare!






KördagN!

BILD KOMMER!
Oho, shitt vad jag har skrivit lite. Igår var det i alla fall kördagen. Dagen då 8/10 skolor (typ) samlar alla sina körer och bildar en jättekör i kulturens hus!

Vi hade ledigt från skolan för att befinna oss på KH hela dagen och bara sjunga av hjärtans lust! (hehe) Det var Michael Jackson/Motown-tema i år, vilket innebar endast sådana låtar.
  Förra året gjorde jag sångdebut där. Jag stod och skakade som ett asplöv och trodde att hjärtat skulle pumpa iväg från mig - att jag helt enkelt skulle kollavippa. Men då klarade jag pressen och sjöng för fulla muggar solo på the Arks låt -Calleth you, Cometh I.

I år hade jag inga planer på att sjunga något solo igen. Men så gav MiA (musikläraren) mig onda ögat - som gör att blodet isar sig av skräck - och talade om för mig att det bara var att ställa sig där och köra järnet. Till min hjälp tog jag Jossan, och BOM CHICKA BAOWAOW så gjorde vi sticket till en helgrüm grej. Jag har klipp på låten, och Kråkbergsskolans egna låt, men dessa finns på en annan dator. Jag ska lägga upp de snarast möjligt.

Dagen, som avslutades med en hejdundrandes konsert, blev riktigt lyckad. I början var alla helt såsiga, och om jag får säga det själv så lät vi då som zombies allesammans. Det lät inte så bra. Men när publiken kampades in i stora salen på Kulturens Hus, då drog vi ifrån! Det blev skit-himla-svinbra!

Jag var nöjd med dagen och min insats när jag gick och lade mig. Och det var ju bra, för det var det enda jag hade hoppats på dagen innan.


FEL LÅT VANN!

Jag vet, jag är kanonseg angående det här med melodifestivalen osv. Men bättre sent än aldrig, hehe. Hur som helst så har vi nog alla en åsikt om detta - i alla fall vi som såg finalen - och detta är min. Jag menar bara att fel låt vann! Vi kommer inte att ta hem ESC i år heller, frågan är om vi ens tar oss vidare från kvalet?
  Jag menar absolut inget illa mot Anna Bergendahl, hon är en grym sångare, artist, förmedlare och allt det där, men jag tänker taktiskt. Jag vill kunna känna segerns sötma i ESC detta århundrade också... (halvnorsk som jag är så fick jag ju en smakbit förra året då norge vann, men det är inte samma sak)

Så, vilken låt är då borde då ha vunnit enligt min mening? Svaret är enkelt: Salem al Fakir - Keep on Walking. Han fick mest röster av alla pålästa och erfarna svenska jurys, samt flest poäng från internationella juryn. Han hade var alltså den vi hade störst chans att vinna med. Men tyvärr så kom han trea av svenska folket, och slutade tvåa allt som allt. Själv försökte jag ringa och rösta flera, flera och åter flera gånger - minst tjugo - men kom endast in en gång. EN GÅNG! Det måste ju ha varit något fel, hade Anna Bergendahl större linje? Eller var det tekniskt fel?

Aja, nu går det inte att ändra något. Anna Bergendahl är ju verkligen skitbra hon också, så självklart ska hon ha en massa cred! Det är inte illa att bara panga in som en söt liten idol-tjej och kamma hem hela svenska melodifestivalen - OH NO! Jag må vara bäng i huvudet som skriver ett sådant inlägg som detta, men jag var grymt sur och less när slutliga resultatet visades i tv-rutan i lördags.

Tur som är så har jag videon på lille Salem här, så då äre bara att njuta fullt ut här istället!
BTW, kolla vem som smidigt slinker in vid pianot med kaffekoppen i slutet ;)



Åh, han är så kopiöst härlig. Man kan inte annat än le!

Jag gillar lördagar!


Yes, som rubriken lyder: Jag gillar lördagar!
Min morgon var riktigt bra, jag tog med min brorsa ut i skipspåret och drog en reka. Det blev 6,4 km för mig i ett bra tempo. Sedan begav vi oss in och körde lite fys tills vi var helt utpumpade. Då satte vi oss på skotern, drog till Tomholmen, satte oss i en snöhög, njöt av solen och käkade frukost där. Inte helt fel va? ;)

Sedan begav jag och mama' oss iväg till stan bland annat och kollade bokrean. Angående bokrean så var den totalt misslyckad iår, det fanns ju ingenting?! Jag åkte hem besviken och smått sur över det pyttelilla utbudet.

Nu ska jag börja pallra mig iväg mot Caroschka. Där blir det melodifestivalen för hela slanten med kvinnan själv och Jossan. Själv håller jag på Salem och Eric - okej, det sägs ju att utseendet inte är allt, men i år verkar det vara annorlunda.

Ha det bra,
kexchokla'

everybody needs a hero!




 <---


here's my key, philosophy...


... a freak like me, just needs infinity!


Fair Fashion!

It's time to heal the world.


Så mycket vatten som behållaren visar,
så mycket vatten går åt till en tredjedel av din t-shirt.


Något att tänka på.


Resor att se fram emot!

Hoja, det slog mig plötsligt att jag inte har hunnit meddela i min blogg om två viktiga och ytterst längtansfulla moment som kommer att inträffa inom en snar framtid.



Grej 1, Barcelona
: Ja min vän, du läste rätt. Jennifer ska snart packa sin resväska och flyga ner till Barcelona. Där ska jag tillbringa påsklovet med mitt kära basketlag. Vi kommer att spela en cup som ni kanske förstår, ha träningsläger, få känna på början av solen och shoppa. Ja, det kommer bli rent av askalas med basket hela sportlovet - i BARCA!
Datum för avgång: 31 Mars.
Datum för hemresa: 8 April.
Dagar kvar:
Om vi räknar att det är 11 Mars idag så är det 20 dagar kvar.


Grej 2, Turkiet:
Och ja, ännu en gång läste du rätt. JAG SKA TILL TURKIET IGEN! Det var ett hallelujah-moment när jag, min mamma och min pappa bokade resan - på deras 20-åriga bröllopsdag kanske ska nämnas. Vi kommer att vara bort från kalla Sverige i två veckor för att bara lapa sol, bada, käka glass, sola, jogga, shoppa och så klart utnyttja Club Paradiso's All inclusive, hehe. Nämen så farligt blir det inte, en av de största grejorna som jag ser fram emot med resan är typ att dra ut och jogga på morgonen innan frukost! Det är så djuriskt nice att ni anar inte, jag älskar att jogga i utlandet - dels för naturen och omgivningarna, men också för att man känner sig så himla utpumpad av värmen! Okej, oviktigt info - men det är härligt!
  Det blir alltså fjärde gången vi far till det älskade turklandet och denna gång hamnar vi i Incekum, på hotell Club Paradiso. Det är ett fyrstjärnigt hotell med fem pooler bland annat, vi åker med nazar. En liten nackdel med resan är att jag missar niornas bal och skolavslutningen med allt därtill, men vad gör man inte för att få komma till Turkey? I love it!
Datum för avgång: 30 Maj
Datum för hemresa: 13 Juni.
Dagar kvar:
Om vi räknar att det är 11 Mars idag så är det 80 dagar kvar, alltså två månader och 20 dagar.


Lite bilder från hotellet:

 



 

 


SOM JAG LÄNGTAR!


'cause i know how i feel about you now.


Det här mina kära vänner, det är sådant som får en att komma tillbaka på banan igen. För erkänn att du, amatörbloggare som läser detta, känner igen dig. Du är småless och har bloggtorka, men så plötsligt kommer någon fram till dig eller - som bilden ovan visar - får du en kommentar som visar att folk inte har glömt bort dig, då plötsligt får du tillbaka lusten att blogga! Yes, så vare nu för mig - ännu en gång!

I alla fall har jag börjat sjunga lite igen, imorgon blir det att dra Sugababes låt - about you now med några galna kvinnor. Matilda, Jossan, Carro, Amanda, Tove och Amanda. Det blir nog bra, även om det är svårt med understämman... Det är säkerligen någon som filmar, så jag kanske lägger in ett klipp på bandet vårat, haha!

För övrigt har jag kommit in i världens läs-humör! Och som jag har väntat, jag har typ knappt läst två böcker på senaste halvåret! Jag är vettskrämd. Men så plötsligt kom jag tillbaka på banan och hipps vipps har jag plöjt igenom tre böcker på 1,5 vecka. Jag har mycket att ta igen.

Så är det någon som är sugen på boktips så har ni kommit rätt, i'm in.
Tjoflöjt.


world's greatest


HÄJ IGÄN.


Idag har jag spenderat mestadels av dagen i Sunderby Sporthall aka SUNDIS. Vad har jag gjort där då? Om inte spelat basketmatcher. Första matchen blev det vinst mot Kuiwakangas (övertorneå?) med 98 - 22 till oss. Andra matchen mötte vi Överkalix och gav de smisk med typ 90 - 14?
  Det kändes bra i första matchen, stod för en fjärdedel av poängen. Andra matchen gick det mindre bra med poängen, men jag gjorde en bra insats för laget i alla fall.

Ikväll blir det att ladda inför Melodifestivalen och sedan blir det väl någon film med mor. Hoho, jag låter lagomt präktig och gammal när jag skriver detta, men det kan också vara fint.

Imorgon blir det att plaska i Gammelstads badhus med Jossan. Eller okej, blir nog hårdträning i första hand. Det är något som vi verkligen har sett fram emot. Klockan 11.00 ska vi vara i vattnet, fast vi får väl se vad som händer med det...

Tills vidare bjuder jag på en gammal goding från 2006, om jag inte tar fel?

<--- Jag och Jossan ---> på Halloweenparty i sexan!

Tuddelou.


FredagN.


Oh, jag hade en toppendag! Hela förmiddagen satt jag och pappa på skotern och körde runt i Sunderbyn, Storheden, Rutvik, soptippen, isen, Tomholmen, G-stad, osv, osv. Det blev några timmar på vidundret våran. Det hela avslutades med O'boy och baguette i solskenet på Tomholmen i en snöhög. Fem av fem toasters med andra ord!

Sedan spenderade jag kvällen i biomörkret med min superJossan! Alice i underlandet stod på menyn. Den var väl helt okej, fast som oftast i Tim Burtons späckade filmer: konstig! Jag hade lite svårt att hänga med i bland, och hade väl kanske lite för stora förhoppningar, men den var i alla fall bra som sagt. Vi såg den dock inte i 3D.
Den får J J J av fem J.


Sedan somnade jag gott med en utläst Sotarpojken i min famn. Boken var grymt seg i början, men efter ca 200 sidor kom man in i den och det hela slutet med ett grymt bra slut. Ja, jag hade till och med ett leende på läpparna när John Blund kom och strödde stoft i ögonen.
<--- Sotarpojken-boken av Lisa Tetzner. En riktig klassiker!

DÅ VET NI.


Härlig torsdag!

Idag lyser solen som bara den, och himlen är blue blue blueeee! Det är riktigt nice, det var längesen man fick syn på den store gule.

Jag har varit på Tomholmen där det var grupp med coolingar, men för ett litet tag sedan skjutsade Påntuz hem mig och här sitter jag nu med slingning i håret - på jakt efter 0 utväxt!

Oj, nu ska jag snart stoppa i mer medel.

TACK OCH HEJ, LEVERPASTEJ!


ÄNTLIGEN!

Som jag har letat! OCH NU HAR JAG FUNNIT HONOM!
Jag snackar såklart om den svenska versionen av Taylor Lautner som jag febrilt har letat efter, bakom varenda stock och sten. Så plötsligt uppenbarade han sig när jag och Hanna spanade in melodifestivalen. Jag snackar såklart om Molly Sandéns lilla gossebjörn Eric Saade! Det är ju Taylor så det bara sjunger om det hihi!

 
Eric?


 
Taylor?

 


Fast det är ju klart, hur mycket han än försöker kommer han aldrig kunna se lika bra ut som Taylor. :)


nytta med nöje!



Vaknade av ett sms från emsepomsen, det blir inge sportlovsbasket för att hon har blivit sjuk. Det var inget roligt sätt att vakna upp på, jag som var dundertaggad! Men vi ska fara på onsdag istället.
  Istället får dagen spenderas med nytta, jag ska försöka bli kvitt med några stora läxor/arbeten som kommer hänga en på axlarna i framtiden. Lika bra att bli av med de nu i sådana fall. (och för er vilsna själar som så ofta brukar vända er till mig angående "vilken läxa vi har", så är svaret: musikrapport, måltidsändring och egen låt-projektet som jag syftar på)

  Då kan jag ta allt nöje på resterande dagar av denna underbara vecka med frihet och crazyness! På schemat hänger nog schlalom med H, skoter, skottning, basket, skidor, tjejkvällar, VD, stan osv... Listan kan göras lång. Är det någon som är sugen på att hitta på något så är det bara att höra av sig!

  Nepp, nu ska jag ta och hoppa ur pyjamasen för att sedan dra igång med alla måsten. Skönt att bli av med allt jobbigt idag, så att man kan leva livet sedan.

puss och hej, leverpastej.

 

 


1 mars

Jag tänkte bara uppmana dig som har glömt,
det är sportlov nu!


RSS 2.0