Den rätte för Rosing


Inte kunde jag väl ha trott att jag för sex veckor sedan skulle suttit fastklistrad vid varje program och att jag i finalen till och med skulle sitta och bitit på naglarna av ren nervositet och knytit nävarna så hårt att de blev vita, bara för att jag var så inne i serien.

Men hurru Linda, du valde rätt.
SnyggHugo är den rätte för Rosing.
Till 100%.


Nu är frågan:
-vad är det nu jag ska se framemot klockan 20.00 på tisdagarna?
Det här kommer inte att funka...

min käre vän.

Jag vill att du ska veta att jag finns med i bakgrunden fast du kanske inte alltid tror det. Jag är väl typ "säkerhetslinan" som man använder när man klättrar, jag håller fast dig när du faller om du fattar?
Det jag skulle ge dig idag, men som var lite svårt, var en kram. Den får jag väl ge imorgon istället. Hoppas att fikat och låten/låtarna gjorde så att allt kändes lättare för en liten stund istället. Förresten så har du sjukt många som älskar dig, bryr sig om dig och som hatar att se dig sorgsen.


Nu kan man inte annat än hoppas att det värsta är över, så att vi kan få se dig back on track igen med ett leende på läpparna.
Jag saknar dig.
kram.

cloraflora...

Jag måste bara ägna ett inlägg till min kära sportförebild Clara A. Hon har blivit antagen till Gällivares skidgymnasium. Hon är en av fyra möjliga och ska lämna besked imorgon om hon vill komma med. Seriöst, vilken chans ungen har! Hon är då typ Luleås främste längdskidåkare och borde, som jag och Hanna sa, stå under Sundis "Hall-of-fame" lista, men tyvärr har ännu ingen förstått hur framgångrik hon kommer att bli.

A ver, nu sitter jag på mammas jobbdator och klinkar på tangenterna. Hon har kommit åt en skitrolig grej som fungerar som "stöd" för handlederna, scroll, musklickare och någon till grej. Pluss detta så kan är det som en pinne som man kan föra till höger och vänster och skruva upp och ner och fungerar som en mus. Finns typ sådana på biblioteket för er boklusar?

Till mina fotbollsteamisar: Jag kommer ej på träningen idag pågrund av min onda benhinna som strular till det för mig, och för att vara på topp när det gäller, i helgen på DM, så skippar jag fotbollsträningen nu.



Jaja, GRATTIS IGEN CLARA. Du vet att vi är stolta över dig så det sjunger om det, inklusive min mamma.
pusS

intresset har falnat...

Till alla er som vill (läs: hotar) att jag måste börja skriva igen. Nu gör jag nog er besvikna.

Min lilla burk med skrivlust verkar vara tom. Jag pallar helt enkelt inte att skriva något mer.
Så efter många om och men så har jag bestämt mig: Jag tar ett blogguppehåll. Hur länge vet jag inte, men håll er uppdaterade, för snart kommer det nog ett inlägg igen ska ni se.

Tills vidare, Lev och Må.


stolt blondin...

Happ, nu är jag tydligen den klart blondaste personen i Kråkbergsskolans spanskaklass årskurs 8.



Förresten så ämnar jag detta meddelande åt min blonda vännina Stina som jag råkade klösa i ögat. Förlåt, det var verkligen inte meningen! Du har ingen aning om hur mycket jag sitter och oroar mig. Jag hoppas i alla fall att du har fått tillbaka synen nu!

Bälinge

Så har nu äntligen den årliga längdskidturen till Bälinge passerat. Amen.
Allt skedde i fredags och jag är så hemskt ledsen för den urusla uppdateringen som har inträffat för min amatörblogg. Men efter många om och men, efterfrågningar från nära och kära bloggläsare så tog jag mig i kragen och tänkte slänga in ett inlägg.

Here you go, bilder från älsklingsberget Bälinge. (inte).


Mina skidkompanjoner Hanna och Clara.
och ja, jag och Hanna åkte med Dunderclara, även om hon ibland åkte ifrån oss och väntade.
Sammafattningsvis hade jag och Hanna hade ett ruggigt tempo, så att säga.


DunderClara A.


Maja steker i solen med spanskaläraren Marika.


Stekare.

 

Ett riktigt dunderväder.
Lilla bilden är uppklickningsbar, såsom alla andra miniatyrbilder.


Clara och Hanna.


Förskräckligt cool jag.
(vi kan ju alltid låtsas att jag inte är lika likvit som snön i bakgrunden...)


heheheh, bilden säger allt.

 
När vi väl kom hem hade vi sjukt mycket för oss...



Sammafattningsvis så var det inte så pjåkigt ändå. Vädret var kanoners och humöret på topp, så ur det perspektivet så var allt frid och fröjd. Sedan så känner man sig ruskigt hurtig när man har kommit hem och kan pusta ut.
Desto ännu mer imponerandes var att jag, direkt efter Bälinge, hade basketträning. Inte nog med det körde jag en timme hockey med Robin och hans lag efter min träning.

Gissa om jag somnade gott den natten?

Händelsen i Kyrkan.

För er som läst mitt inlägg under så stod det att jag och Carro skulle bege oss till kyrkan för att gå på en gudstjänst (som vi måste göra x10 med konfirmationen). Jag kände på mig att något skulle hända så fort vi satte oss i bilen, och vet ni vad? Det gjorde det, haha!

Mami släppte av oss utanför kyrkan och vi fick traska in själva eftersom att mamma körde iväg med gasen i botten så fort vi hade stängt dörrarna. Vi visste att vi låg på strecket mellan att komma precis i tid och komma försent.

Vi gick till den stora ingången och väl där så vart det bäckmörkt med undantag av de två marsalerna i första ingången. Eftersom att vi trodde att det skulle vara fullt med folk innanför dörrarna, som skulle sitta tysta och vänta på att prästen skulle hålla sin predikan, så vågade vi först inte öppna dörren. Tillslut så tog vi, jag modet till mig och öppnade dörren. Väl där inne så var det tänt och det satt en kille i 19 års åldern längst bak vid smårummen som såg ut att jobba där. Längst fram så såg vi prästen stå och bläddra i en psalmbok och kanske fem pers som satt framför honom, småpratandes och väntade på att det skulle börja.

När vi började gå lite närmare så kollade alla misstänktsamt på oss och då blev vi så nervösa att vi vände tillbaka. Jag trodde att det var någon bregravning eller liknande! Nåväl, vi stod och gömde oss bland två dörrar, fnissandes och ringde till min mamma och sa att vi inte trodde att det var någonting och att hon borde komma och hämta oss, men nej. Hon gick inte på det och meddelade oss att hon just höll på att checka in på ett solarium *klick*.

I det ögonblicket så stegade den där killen som jobbade där mot oss och frågade om vi inte vågade komma in. Till min stora förtret så klämde jag ur mig något så dumt som:
- ööh, vi vet bara inte vart vi ska gå. Vi trodde inte att det var någonting idag, hehe...
Han kollade mistroget på oss och sa att vi skulle gå och sätta oss med de andra. När vi väl var på plats så kollade alla konstigt på oss eftersom att prästen redan hade börjat prata och kyrkklockorna tystnat. -Gissa om jag kände mig blond och korkad?


Till att börja med så satt det tre stycken småfjortisar och viskade, fnissade bakom oss och höll på hela tiden. Både jag och Carro satt och irriterade oss på att de aldrig kunde hålla tyst, vi var ju så himla duktiga och hängde med i alla texter och sånger och lyssnade på prästens ord - utan att skratta minsann....

Men så kom då den tidpunkten då vi skulle få våran nattvard, ni vet bröd och vin. Vi satte oss på knä runt en liten bönebänk där framme och räckte fram våra händer. De tre coolingarna var före Carro och mig. 
Vi vägde brödbiten i handen och jag tog en liten myrtugga av den, jag vet att den var väldigt torr. Carro stoppade in hela i munnen och var lika seriös fortfarande - likaså jag...

När prästen hade gått runt ett varv och kom fram till altaret igen så såg jag att vi skulle få vinet nu. Killen som var med de två tjejerna framför oss doppade sin brödbit och kunde sedan svälja den med hull och hår. Nästa tjej gjorde nu likadant och när tredje tjejen fick vinbägaren framför sig så fick jag till min förvåning en armbåge i sidan av Carro, som var nästa på tur, samt en oroad blick. Hon pekade på sin mun och viftade med händerna lite diskret. Dum som jag är i sådana pressade situationer så fattade jag inget.

Det var i samma hundradelssekund som prästen vände sig med bägaren mot Carro, som nu såg ganska nervös ut, som jag kom på vad som hade hänt.
Carros bröd låg redan i magsäcken. Hon hade inget som kunde doppas.
Snabbt som blixten bröt jag av mitt torrbröd i två delar och gav den närmaste till Carro, som i ett svep kunde doppa den i bägaren och undvika någon pressad situation där prästen skulle fråga henne varför hon var så himla glupsk. Jag tyckte mig höra hela henne skämmas, haah!
Till min stora förtret så var allt jag fick kvar en ynka smula som jag försiktigt fick doppa medans jag höll mig för skratt och bet nästan hål i läppen för att inte bryta ut i ett asgarv. Jag hoppades inget annat än att han inte skulle tro att jag var så dum att jag käkade i mig hela på en sekund...

Vi gick och satte oss igen, och den här gången var det inte de tre personerna bakom oss som störde. Det var jag och min glupska vän Carolin Fredriksson.
Prästen fortsatte berätta något om bägaren medans jag och Carro höll på att explodera av skratt. Ni vet hur svårt det kan vara, ni sitter i en pressad situation och vet att ni absolut inte får skratta eller utgöra ett endaste knyst just som något jättekomiskt inträffar. Tro mig, jag har varit med om det förut.
Just som prästen var mitt i en mening så hände det otänkbara. Jag knorrade till som en fet, fet gris och kunde inte hålla mig för skratt längre. Jag tog ett högljud skrattandetag i den för övrigt så stilla lokalen (med alla skräckslagna tittandes på mig), och höll mig sedan för näsan och munnen så att risken för ett skrattanfall inte var lika stor. Problemet var ju andningen också, men det fixade jag. Carro sa högt när jag började skratta - Men Jennifer då! Och började även hon att skratta ut, fast än inte lika högt.

När allt lugnade sig så kunde jag inte sluta le, inte åt den heliga text eller psalm som var framför mig (som jag låtsades le åt), utan åt Carros glupskhet. Att hon skulle trycka i sig hela biten så fort hon fick den i handflatan liksom, hallå??
Det hjälpte inte att Carro satt bredvid och skakade av fnitter hon med...


När predikan var slut och prästen fick skriva på våran gudstjänstlapp så kände jag mig skyldig till att berätta varför vi skrattade. Jag berättade att Carro slukade brödet med hull och hår och att hon helt frebrilt typ försökte rymma när han kom framför henne.
Men vet ni vad han sa?
Jo, att man kunde äta brödet först och sedan få dricka en klunk av vinet - det var 0, 00% fel med det.

Och jag och Carro som satt och höll på att kissa på oss åt något som inte ens var roligt.
Jag kände mig värre än fjortisarna bakom oss när vi vinglade därifrån.

Amen.




PS. Kolla in Carros version av det hela på http://carrofredriksson.blogg.se/2009/march/skrattanfall-i-fel-tillfallexd.html. Seriöst så kul! :'D


haowdy!

Just nu sitter jag hemma hos Carro och lullar. Förresten, lullar, vad var det för ord? :s Hahah! Vad konstigt det kan bli ibland.
Det känns überskönt att ha gjort alla läxor. Jag satt till och med på läxtid innan träningen bara för att känna mig ännu softare. -Softare? I alla fall så har jag just ätit middag med Carros familj, utan Carro. Orsaken till det var att jag hann att smita in i duschen innan henne och då passade hon på att äta, den lilla filuren. Det blev mjölkstekta pannkakor, rester från igår säkert, och hallonsylt. Smakade precis som mormors = tummen upp!

Nu för tiden så spenderar jag minst 1 timme per dag hemma hos Carro, vi är tightare än tightast och hon känns verkligen som en syster för mig. Tvillingar med Carro som är 120 timmar äldre än mig (5 dygn). Jag fattar inte hur hon orkar med mig faktiskt. Snart kommer nog Eva eller Mats påminna mig om att jag faktiskt har ett eget hem, och att de är fullt i deras hus. Men sånt är livet;) Carros hus är typ mitt andra hem, tillsammans med Vickans hus och Mormors hus. Nämen serri, det är tur att jag har henne här i livet annars skulle jag ha lidit av depression vid det här laget...


Nu ska vi dra och samla in underskrifter från någon präst genom att gå på en gudstjänst.
HERRÅ!

Bra att veta

I sommar så fyller jag 15 år och då såg jag, genom att ha kikat in för ett tag sedan på Emmelies blogg, att det finns en väldigt bra sida där det står om rättigheter och regler gällande 15åringar.

På länken http://www.elektra.nu/db/artiklar/15%20ar.htm så står det allt som är nytt när du nått en ålder av 15.

På hemsidan www.elektra.nu så kan du klicka in dig på rättigheter och sedan gå in på den ålder du vill kolla upp (från 15 - 18).


PLING!

tidsfördriv

Efter en hel dag med bara NO innehållandes energier i alla dess former, titt på reningsverket, kraftstationer och sopbränning i boden och Teknikens Hus så är jag helt körd. Serri, det var så tungt att man somnade i miljöbussen mellan Boden och Luleå...



1) 4 TV program jag brukar se:
Den rätte för Rosing
Desperate Housewives
Melodifestivalen
ColdCase (förut när det gick)

2) 4 saker jag gjorde igår:
Åt mat
Gjorde engelskaläxa
Lyssnade på Beyonce
Var med Carro

3) 4 saker jag längtar till:
Sommaren
Gothia
Utlandet
Skolavslutningen

4) 4 saker som står på min önskelista:
Beyonce konserten i sommar (fick jag höra av Madde)
Pengar
Nya basketskor
Utlandsresa

5) 4 saker jag tycker om att göra: 

Kompisar
Sjunga
Sporta
Skratta

6) 4 saker jag avskyr: 
Orättvisor i alla dess former
Konflikter
Stress
Utseendefixering

7) 4 saker jag åt i går: 
Macka
Hemmagjord isglass
Pannkaka

8) 4 bloggar jag utmanar: 
www.Joseanne.blogg.se www.Majaag.blogg.se www.Carrofredriksson.blogg.se www.Hannafw.blogg.se 

KO(0)LA BILD(Ä)R

Hihi, här får ni lite coola bilder som man kan göra på sidan http://www.photofunia.com/. Check that link out!



Harry Potter influenser månne?



Lagomt dryg pose från min sida...



Haha, min snyggMAJAG(.blogg.se)



Hanna och jag.


 

Jag och pappa som superhjälte
(varför fick jag just en avloppsränsare till vapen och inte pappa??)



En hejjare på att rita;)



Broder




Broe'




Godnatt!

ÄNTLIGEN TILLBAKA!

GUD VAD HÄRLIGT MED KÖREN SOM HAR STARTAT UPP IGEN.

Det gjorde min dag fer sure.


Något som också gjorde mig lycklig var halolåten som nu är inpräntad i mobilen ^^ daaaanke madde.

Våran SYO kom och pratade med oss idag angående prao och lite gymnasium. 6 april ska praosökan senast vara inne, och jag ba shitt pommes. Det är omöjligt. Jag funderar på att vara på äldreboende andra veckan, men det känns lite sådär.

Tips på en bra praktikplats någon?

perfektion...



Hennes kurvor och utséende skulle jag inte tacka nej till. Det är så orättvist vissa människor kan få allt, såsom utseende, röst, talanger, personligheter medans andra människor inte får fullt lika mycket...
Beyonce Knowles är enligt mig 98% perfekt. P - E - R - F - E - K - T.
En braig grej som Jossan meddelade mig var att jag hjärnskrynklat henne och fått henne se Beyonce mer ur mina ögon, visat henne hur himla grym hon är. Fast hon gillar henne inte fullt lika mycket som jag... Ännu.

PUSS PÅ DIG BEYONCE DIN VACKRA GUDINNA! :)

whuzz??!

Ibland börjar t.o.m. jag tvivla på att jag verkligen känner min pappa, för någon middag sedan så följde den här konversationen:

Jag: Ååh, om typ ett år får jag börja övningsköra... MED bil.
Mamma: Va? hehe, men är du säker på att du inte vill vänta lite?
Pappa: Vänta lite?
J: Du, aldrig att jag ska vänta såsom en vecka mer. På dirren till att jag blir 16 så ska bilen vara klar för övningskörning.
M: eh?? Vi får väl se...
P: Ja, vi får väl se. Jag tycker att det har tagit alldeles för länge innan du har börjat köra!
M, J: VA?!?!
P: Jaa, hon är ju 14 år och har aldrig kört en bil! Det är ju otroligt!
M, J: *chocktillstånd*
J: jaa... precis? *osäker*
M: Men vad säger du?!
P: Hon borde har börjat för länge sedan!
M: NÄE! Är du tokig?
P: Men nej, när jag var som henne körde jag ju moppe, bil och traktor sedan tre år tillbaka!
M: På småvägarna i klövern ja.
P: Nämen Jennifer, vi borde verkligen fara ut snart. Bara så att du får prova starta, bromsa, koppla, växla och så...
J: Ja, verkligen.
M: EEEEEEH??
P: Och så kan vi ju kanske stoppa upp några koner som du kan köra runt? :)
J: ja, prec....
M: Men är ni fullständigt tokiga? Vart skulle ni vara då?
P: På någon parkering eller väg utan bilar...
M: Något sådant finns inte i den här staden.
P: ...vid Sundis?
M: VA???? ÄR DU HELT GALEN?
J: Jamen det kan ju vara bra.
P: Nä, jag är inte galen. Vad dårå?
M: Men tänk om någon ser er och kanske ringer polisen? Då får hon vänta två år till innan det blir körkort.
P: Äh, det är ingen fara. Det är bara bra att barn börjar köra i tid, det är alldeles för överskattat med en ålder på 16...
M: Va? Men vilken bil ska hon ha? Inte någon av våra.
P: Men gammel-skrutt-volvon, den kan vara en bra bil, det gör ju inget.
J: *efter att ha kommit ur mitt chocktillstånd* Ja, jag håller helt med pappa.
M: *ser hysteriskt galen ut på mig och pappa*
P: Det är ju helt sjukt att hon aldrig har kört en bil när hon är 14...
J: Men mamma, du behöver ju ändå inte vara med.
M: Vara med? Nä hurrudu, det kan ni inte tvinga mig till. Ni får väl göra det utan att jag är medveten om det... *helt sur*
J: *viskar lågt* yes! *och får mördarblicken av mamma, medans pappa återgår lugnt till maten*

fem minuter senare.

P: Jajuste, har du tagit moppekort än?
J: Nä, det får jag inte ta förrens i sommar...
P: 15 för att få köra moppe? Vart är Sverige påväg...
M, J: Va?
P: Det ska du i alla fall ta. Det klarar du lätt som en plätt.
J: Okej.



Det där kan inte ha varit min far som talade...
Tjingtjong, långkalsong!


Caroline af Ugglas

Vad tycker vi om henne?
Som jag har sagt tidigare så finns det bara två alternativ; Antingen så gillar man henne, eller så inte. För min del så lutar det mest åt det sistnämna. Jag gillar inte hennes musik, men jag tycker att hon som person är väldigt cool och tuff, det får inte förnekas.
Men nog pratat om min tankar. Anledningen till detta inlägg är din synpunkt, vad tycker vi om Caroline af Ugglas?

Sedan så kollade jag in lite klipp på youtube och halkade in som på ett bananskal till några av hennes låtar, och jag måste erkänna att hennes videos är minst sagt skrämmande på något sätt:







Sedan ger jag er en liten påminnelse från melodifestivalen 2007, då hon hade med bidraget Tror på dig. Den blir man faktiskt lite glad av, om inte annat av henne och hennes scennärvaro. :p
 




Fast smaken är ju som baken,
delad.


goodbye!

melodaifästivaL

Innan jag slänger iväg min kommentar angående vinnaren så måste jag bara visa er en sådan oehört bra version av förra årets vinnarlåt Hero.



Men nu över till årets vinnarlåt, Malena Ernman - La Voix...
Bara för att ge er en liten påminning om vilken låt detta det nu var så kommer den här:

Tack Malena, det räcker.
Vad har det tagit åt svenska folket? SKICKA IVÄG EN OPERASÅNGARE TILL EN MELODIFESTIVALTÄVLING?! Det är så pinsamt, så pinsamt... Sverige kommer verkligen att få stå och skämmas när rösterna i Moskva är räknade och vinnaren samt alla andra platser är visade. Shitt så pinsamt.
Jag såg på melodifestivalens hemsida att de hade en liten "röstning" om det var rätt låt som vann och tro det eller ej, men 53% tyckte att Malena var bäst, WHUZZ?
Jag läste också i Aftonbladet att det skiljde hela 4000 röster mellan ettan, Malena, och tvåan Caroline af Ugglas. Hur kan det vara möjligt?
Nä, något måste ha gått djuriskt mycket fel. Såhär kan det väl ändå inte vara?
Det kan bara vara en person som ligger bakom detta tragiska slut och det är ingen annan än:
lille Krister Björkman,
som i en intervju sa att "Svenska folket har röstat förvånandsvärt intelligent denna gång...". Tror han inte att jag vet att det är han som fuskar??!?!?!? GRRR, när jag kommer en dag kommer med i schlagerfestivalen så ska han få se på andra bullar. Mina bullar... (ahaha, kan misstolkas men kom ihåg att han är gayy)

Och så var det ju den här andra platsen också, Caroline af Ugglas, tjoflöjt så galet en melodifestivalsfinal kan resultera. Vi har någon skruv lös minsann. Okej om hon kom trea, för det är ju så att antingen gillar man henne eller så inte, men tvåa?! Är de galna påriktigt?! Den enda person som jag känner som gillar henne är min spanskalärare som alltid ska gå emot vinden och vara så speciell - hon hatar också Sarah Dawn Finer som jag t.o.m ringde in och röstade på...

Näe, det där var inget bra slut på min lördag minsann. Jag vet inte om jag kommer våga se ESC, jag vill inte dö.
Fast det skulle faktiskt vara ganska roligt att se hur Caroline af Ugglas klarade sig där, för det kanske är samma sak där: - Antingen så älskar världen henne, eller så inte. För liksom, en femte plats skadar ju inte? :) Fast tyvärr så var det någon ännu värre låt som vann.
Opera... Hujjedamig!
*Förresten så ser Malena galen ut när hon sjunger...

För att tänka på något annat så kan jag inte avsluta med något annat än tre olika versioner av tingelingggG:

1. the chill version





2. Kaptenkrokversion

 



2. sexyversion
(tar ett tag innan de drar igång, men den är värd väntan!)



3. tingaliin




Tingeling!

Beyonce, Alexandra Burke och Carolaafton!

Klipp, klipp, klipp.
Denna gång blir det mest åt musikhållet där jag har tagit fram väl värda klipp som jag tycker att ni borde se och höra.
Varsågoda att njut!

 
Beyonce sjunger Halo live
Herrejissus vilken superkvinna! Jag sitter med gåshud och tårar i ögonen. Och ja, detta är min idol.


Alexandra Burke ft. Beyonce i X-factor
Hade jag varit tösen med namnet Amanda Burke så hade jag varit världens lyckligaste människa - forever.
Jag är så himla, förbaskat, förpinat, förgrymmat avundsjuk!



Alexandra Burke - Hallelujah
Troligtvis den bästa version av Hallelujah som mina öron varit med om! - säger nog i princip allt.



MÅSTE SES!!!
Haha, Carola Häggkvist typ 12 år!
Ja herreminskapare, gud vad cool hon är! Inte vågade jag stå på scen och vara sådär tuff när jag var 12!? :o



Carola Häggkvist 16 år
Seriöst, shitt vad hon har utvecklats om man hör henne göra den här låten idag! Och vilken pangfrilla va?



Carola 13 år
Hoho, vilka partypinglor! Se solot som Carola drar där till och med jag, som älskar henne, börjar skratta!:)



Ung Carola tolkar Cornelis Wreesviks Balladen om Fredrik Åkare
Till en början kan den verka dålig, men den är bra!



Carola - Mickey
Okej, ärligt talat nu: Vem här har inte stått och hittat på danser till den här när man var liten?



Tommy tycker om mig
Jag kan stolt berätta att detta är den första låt som jag har lärt mig utantill
(Carola var mitt liv när jag var liten typ...)



Carola - Främling i Melodifestivalen där hon vann!
Jag är nog inte ensam om att älska slutet? ;)



Carola framför "När löven faller av" när hon firade 20 år som artist
Jag kommer ihåg att jag satt som fastklistrad vid TVn när detta visades, hur jag tyckte om allt hon gjorde, älskade hennes hår(?), och blev helt förälskad i den här låten. Dagen efter köpte jag hennes samlings CD Guld, Platina och Passion som jag än idag älskar!



Carola - En evighet i melodifestivalen då hon åter igen vann!
Gissa om jag tog ett lyckoskutt när jag blev medveten om att hon skulle vara med i melodifestivalen igen?!
Det året var det verkligen rätt låt som vann;)



Carola - Invincible
Tre ord: Hon är grym.


Ja, detta slutade ju med endast Carolaklipp men liksom, vad gör det?
Hon är bäst i alla fall.
 Och ms Knowles också såklart.

Jossan tipsar:

Jag tog en paus i mitt läxläsande och drog en sväng in på Jossans blogg då jag mötte detta klipp:


Han var ganska bra.

Hujeda mig sånt barn jag är!

Puuh, nu kan jag äntligen pusta ut. Nästan. Hela eftermiddagen/kvällen har jag suttit och slavat framför den förpinade slöjdrapporten som till min stora förskräckelse och dåliga planering, samt uppdatering, ska vara inne nästa vecka... Därför fick jag idag sona för det brott jag åstadkommit, då jag var för lat för att lägga ner energi på något så tråkigt som en rapport under lovet, och råplugga halvt ihjäl mig. Jag har varit så fokuserad på den dumma slöjdrapporten att jag nästan har glömt bort resterande läxor!? Så snälla hjälp mig någon, är det något mer förutom dessa ämnen som jag kommer att rabbla upp som vi har i läxa/inlämningsuppgift?: Spanskaglosor, redovisning om Spaniens historia, tio matteuppgifter, 2 engelskatexter (en som jag frivilligt tog, döööh!), slöjdrapport, idrottsläxa, Svennefilm klar och inget mer?
Jag måste erkänna att jag är asnervös eftersom att jag vet att jag har glömt någon läxa, inte bra!

Jag är just nu dödstrött och ska pallra mig i sängs så småning om. Först måste jag bara informera er om min minst sagt tuffa dag imorgon:
- Vakna klockan 06.45 (åtminstonde ringer väckarklockan då, det är en annan sak om jag vaknar) och göra mig klar.
- Sedan så blir det att traska till skolan, måste komma ihåg att ta med idrottskläder och alla böcker...
- Slutar klockan 14.35, tack-och-lov så har vi ingen tekniktimme i slutet, och måste snabbt som vinden dra till Sundis, byta om(?), samlas klockan 15.00 för att sätta mig i en bil och genomgå en 1,5 - 2 timmars lång resa till Övertårneå där jag ska hjälpa 93orna i basket som börjar 18.00. Sedan duscha snabbt som blixten, sätta mig i en bil igen och åka hem.
-
SOVA.
Observera att vi får äta all mat i bilen, haha!

Oj, se så klockan springer iväg - redan halv elva! Min tränare Maria skulle nog fått ett raseriutbrott och spöa skiten ur mig om hon såg mig uppe nu. Herrejissus...

GOOD NIGHT, SLEEP TIGHT!


Schlageryra!

Ja, nu har då melodifestivalen hållt på ett tag och under lördagens program och framträdanden fick jag en favorit:



Seriöst, det framträdandet, den sången och den sjukt underbart vackra kvinnan gjorde mig mållös! Jag kunde inte annat än gapa hemma i TVsoffan och önskade att hon aldrig skulle sluta, nästan. När sången, tyvärr, var slut satt jag och myste med ett fult leende smetat över hela ansiktet och hade bara en enda tanke svävandes i huvudet:
- damn, she's good!
I finalen så går nog, i alla fall en av, mina röster på henne.
Jag kan knappt bärga mig, eller klart jag inte kan jag sitter och nöter hennes klipp på youtube hehe, tills jag får se henne på lördag. Jag är på vippen till att boka finalbiljetter nu samt en flygstol för att hålla ställningarna och framför allt, se henne live. Woooh!  Det skulle göra susen.
Som sagt, när solen går upp bakom henne och man hör de där klinkandena på pianot så ser/lever jag med inget annat än skärmen framför ögonen och musiken försiktigt, sipprandes in i mina känsliga hörselgångar. Den kvinnan vet verkligen hur man tar ton och förmedlar känslor, se bara slutet! Det är ju nästan så att man flyger av stolen när hon tar i.
Det ni kanske har missat är att i Lördags (då detta klipps togs tror jag) så var hon sjuk, lika med förkylning och halsont.
Snacka om att hon nonchalerar det, jag hade no idea om att hon var suuuk.

Nu önskar jag henne ett stort lycka till och kan inte annat än hoppas på att hon senare kommer ta Moskva och ESC med storm. yiaaah! :D

Förresten så heter kvinnan jag pratar om Sarah Dawn Finer och låten Moving On.


Jag har just kommit fram till att jag är heltöntig när det gäller sånt här,
sitta och diskutera ett bidrag i melodifestivalen, hur långt får töntighetsskalan gå egentligen?
Men, har man väl följt programmet i 13 år så är det inte så lätt att bara lägga av.
tro mig.

hemma!

Hello, tänkte bara meddela att jag är hemma igen.
Jag är sjukt trött och gjorde precis 0, 00 läxor - AJA BAJJA!

Jag måste kolla igenom spanskaglosorna nu, jag har egentligen pretty much to wright about här också men läxor först...

mornin'!

Tudelouu!
Jag hann tyvärr inte uppdatera igår, jag och pappa tog det bara chill framför TV:n igår tills det blev natt och mina ögon inte orkade hålla sig öppna.
För övrigt så for jag och pappa på en pretty lång skotertur, först till statoil för att tanka och sedan drog vi tillbaka, hämtade bobben så att jag kunde tolka och for iväg naggerst. Nu kommer en bekännelse som det ligger lite töntvarning över: tro det eller ej, men jag tolkade t.o.m med knäskydd för att förhindra allt för stora blåmärken runt knäskålarna. Vi hade träning efteråt och om jag tolkade så långt utan knäskydd så skulle jag inte kunna springa sedan. Det jag nu märker är att jag fått röda(?) blåmärken på knäna i alla fall, just under knäskyddet, ungefär lika stora som min handflata...

Men, nu är det en ny dag och du kanske undrar varför jag, en lagomt morgontrött ungdom, sitter uppe klockan 08.45 och bloggar?! Jo, det är som så att jag och papi strax ska fara in till stan, lämna bilen för att sedan sätta oss på en buss med destination Skellefteå. (-åh, nu när jag tänker på det ska det faktiskt bli ganska roligt trots allt!) Där ska jag dra på stan först, även om det är ungefär samma butiker som här så brukar jag alltid fynda där förstår ni. Sedan blir det väl chillidill med tråkmos på, blir väl läxor såsom slöjdrapport, förbättring på Svennetexten samt debattartikeln, spanskatext som skall sammanfattas, glosor, engelska uppgifter, engelska text som skall skrivas, idrottsläxa som jag ser nu att jag har glömt och såklart läsa ut min bok. Det sista tillhör förståss inte skolan, boken är bara så spännande att jag vill läsa ut den:)
Ni förstår att våra lärare har pretty stor press på oss när t.om. jag måste jobba stenhårdast på loven för att hinna med?!

Jag får se om jag hinner lämna ett inlägg i Skellefteå, kanske om jag drar till Danne som har dator med fungerande internet - till skillnad från mormor som endast har en skärm typ...
Förresten, lycka till på basketmatchen mot Höken idag tjejor! Även om ni bara är 5 spelare så grejjar ni det här.
Nä, månne man sku börja dra sig...

Godmorgon!

Liten planering:

Tjoho, för att skapa lite onödig underhållning så bjuder jag härmed på min dagsplanering:

- vakna
- dator
- skoter m. papi
- träning
- mat
-  carro m. flera kanske?
- sovaaa


Mer undehållning får man ju leta efter, men nu kanske jag ska ta och sätta på mig skoterkläder för att sedan dra mig.


TJINGELINGGG!

torsdagN

Ja, igår blev det inte mycket förutom klippinlägget, men det gjorde väl susen? Jag fick mig då några goda skratt i alla fall.

Torsdagen började jag med läxor, men eftersom att min hjärna hade tagit lov så blev det inte så himla mycket gjort...
Sedan gjorde jag mig klar för träning, men när jag stod beredd med träningstrunken över axeln, håret uppsatt i en hård hästsvans, basketkläderna på och handen på handtaget preperd to meet mr.winter så ringde Hanna. Hon berättade, lugnt och sansat, att vi inte hade någon träning idag. Jaha, där stod jag och flinade åt mig själv i spegeln men full träningsutrustning på.
Jag bestämde mig för att inte ge upp min träningsplan pågrund av allt ätande denna vecka (det känns som om jag inte gjort mycket mer än att tugga - konstant), så jag ringde Carro och tvingade på henne pjäxorna samt skidor för att sedan komma till mig för lite skidkalas.
När jag var klar så drog vi ut till elljusspåret och åkte i lagomt tempo runt en liten sväng, med lagomt tempo så måste jag förtydliga att jag aldrig åkt så långsamt - kanske pågrund av allt skratt som gjorde benen till skummbanan? När jag förstod att det inte skulle bli så seriöst så antog jag Carros erbjudande att åka i teknikbacken och trixa. Heh, men först så drog jag med henne till sandgropen (en stor fet backe/grop som är flera meter!). Så där åkte vi lite grann och ja, vi åkte nedför hela gropen - från toppen till botten. Sedan åkte vi lite i teknikbacken och härjade.
Det jag kan sammanfatta hela skidtrippen med är att min käre skidfantast(iska) vän Clara, som fullkomligt föddes med skidor på fötterna, skulle dö av skratt om hon såg oss - det gjorde nästan jag.

Efter den hårda skidfärden så skidrade vi hem, gjorde en väldigt delikat fruktsallad, letade efter en film, hittade filmen och såg på the Green Mile. Oturligt nog hann vi bara se halva pågrund av den slutspelsmatch som började klockan 19.00 (förövrigt så spöade Luleå Frölunda med 5 - 1 yaooo0Ó!)
Jag och Carro var inte på hockeyhumör så efter första perioden, eller quarten som Carro säger, så drog vi upp på mitt rum och - tro det eller ej - skrev lite låttexter. Tyvärr är det fullt med COPYRIGHT på dessa texter samt musik, så ännu får ni varken höra eller se skymten av dessa.
Sedan spelade vi GRYNETSPELET och hade allmänt flum.
- OBSERVERA! Att Jennifer + Carolin = 110% Norrbottningar. Det är helt sjukt, vi pratar brett som tusan hela tiden och det hela slutade med att vi endast struttade runt i långkallingar och underställströja hahahaha! Men chillidill var det! -


Nu mina kära vänner ska ni få underbara bilder att skåda innan ni lämnar sidan:


Carro på vingliga ben...


Ja, hon har faktiskt skogstroll i blodet. Det visste du inte va?


hahaha, för Carros eget bästa så säger vi inget om dessa bilder, huh? :)



goood baj!

Efterlängtad videostund från mig och Karoschka!

Här bjuder jag och Carro er alla på en riktigt mysig klippstund!



Björn tha wiggah-niggah from the "slummen"


Björne


WOW - Jocke




Parodi på Kissie
- haha, så himla klockren!


Kissie herself
- jag måste bara lägga in den här, den är så sjukt komisk!



TJINGELINGGGGG!

V for Vendetta

Jag har just kommit hem från en jättemysig kväll som bjöds av min vän Maja, @majasmama.
Maja pratade i tele med Ida först medans jag kollade runt i Leila Lindholms bakbok "a piece of cake". Leila är förövrigt en av mina favoritbagare/kockar så lite inspiration från hennes kokbok gjorde susen!
Senare så satt jag och bajamaja och kollade runt lite bloggar och diskuterade/analyserade över vissa bloggdrottningar samt vissa pornobilder (nämner inga namn hehe, men hud mot hud var det iaf).
Maja var så duktig att hon hade hunnit snöra in en paj medans jag traskade mot henne, så vi slog på en film och mumsade i oss två stjärnkanter - pajformen var en stjärna - av den underbara kakan. Till det hade vi också lite chokladbollar som Maja snört ihop tidigare, vad som inte var ordinärt med dessa bollar var sesamfröna som hon toppade dem med och russinen som hon hade blandat i smeten, men allt slank ner!

Apropå filmen, som inte var någon mindre än "V for Vendetta", var verkligen sjukt bra! I slutet så höll jag nästan på att sluta andas för att jag var så inne i filmen. Det var en sådan här film som är helt outstanding, det går inte att göra något liknande. Att ens hitta på manuset till en sådan rulle måste ha tagit en livstid.
Men, bra var den - även om man inte fattade allt till 100%.

V for Vendetta kan nu slå sig ner (och känna sig nedslagen) bland mina andra högt rankade filmer och filmtips.



good night

maja, maja, maja...

Min kära vän Maja har varit i farten och se vad hon nu har skrapat fram!


Snyggmaja som liten.
- seriöst, hon har alltid följt senaste modet!



Ain't I adorable?
- Svar nej! Vad är det där för bena egentligen?! Kul att det finns ett begrepp som heter rund och lycklig! Fast kolla vilken söt näsa...


Nä, nu är Maja på krigsstigen och vill att jag ska komma till henne.
Majas ord - Min lag.

KABEL: FUNNEN!

Ja, som ni kanske förstår efter den mytomspunna rubriken så har jag hittat min kabel. Pusssssss!
Så här får ni lite bilder som var i:


Två stycken oerhört goda kakor där jag står bakom recepten!

 
När jag tog ett mysigt bad med badbomb från Lush.

 
Efter det följde lite Peeloff mask från H&M.


KÖRDAG                       -                                   hela kören:)


Matilda och Nathalie tar solon, samt Emma på back-up.


Endast kråk-kören där jag och Jossan ska sjunga solo (jag t.v. Jossan t.h.)


Jossan kör så det ryyyyyyyyyyker;)


Lille jag på solot.
Ursäkta för dåliga bilder från kördagen, men det var första gången som min mama höll i en kamera tror jag...



    
Dagens köp: T-shirt från MQ, endast 49:-
Gårdagens köp: (okej, en vecka gammal annars men...) Mintgröna jeansleggnings från GinaTricot. 199:-



Dagens tips:
MQ! De har superrea!!! Även om utbudet bara blir mindre och mindre är det värt att kika in;) Min tröja, ovan, kostade bara 49:-

Värt att tänka på...

dagens fundering:

Är det bara jag, eller visst känner man av en lätt besvikelse när bloggen/bloggarna man följer inte har uppdaterats?
För mig är det så, det är nästan så att jag högt säger "nej!" med en djup suck, men fortsätter sedan att leta vidare till nästa blogg i föhoppning om att den är uppdaterad.
Det kan ni bloggare där ute tänka på innan ni blir för lata för att klämma in ett inlägg, huh!

Och för er som följer sökandes efter inladdningskabeln:
Status: Spårlöst försvunnen.



fortsätt leta, fortsätt leta, fortsätt leta...

EFTERLYSNING!

Någon som har sett min gråa inladdningskabel till kameran? Den är puttsväck, borta! Jag har ca 1000 bilder på kameran som jag nu inte har någon möjlighet att ladda in pågrund av den förbaskade kabeln och ett helsnurrigt minneskort som inte går att trycka in.

REWARD: 1 000 000 000 $
-okej, där överdrev jag lite.


Nu ska jag fortsätta leta och be till gudarna att jag ska hitta den!

"... det börjar verka tjärlek banne mig"

Just nu sitter jag hos Carro och har som sagt varit här hela dagen.
Nu är det så att Carro, även om hon inte är medveten om det, har gått och kärat ner sig. Hon är verkligen head-over-heels för den här killen och ska hela tiden kolla om han är närvarande.
När jag skulle skicka en hälsning så sa hon till och med: "ta honom inte ifrån mig nu!"
Okej? Lille Carolin, hur mycket litar du på mig egentligen? tack så mycket fjollboll! :D

Nu är enda chansen för mig att klämma in ett inlägg, hon sitter nämnligen och trycker i sig pitepalt. Hela dagen har hon varit på helspänn vid datorn, hujja mig.
Förresten har hon fixat lite färger på sin blogg också (innan snubben kom in i bilden vill säga).

OJ, NU KOMMER HON!

Uppdaterar senare

TJING!

hohoooo

Just nu sitter jag och rent ut sagt chillar. Det känns lugnt.

Det här är en ta-dagen-som-den-kommer-dag, det känns lugnt. Mina kusiner samt mormor och Robin har farit till Skellefteå igen så nu är det lugnt.
Nu ska jag dra till Carro, Jossan kommer också tror jag.

Förresten! Missa inte "Den rätte för Rosing" och "Desperate Houswives" ikv!

felåt för ett oerhört tråkigt inlägg,
men det känns lugnt.
chill out!

nyheter och klipp

äckellaxen i kalix:



Sjuka poliser


Tänkbart för er målvakter


Lagomt bra 6-åring



ja, ha en bra dag! :)

spöke?

Läste just aftonbladet och såg den här videon, sedan får man ju avgöra själv om det verkligen är ett spöke eller bara en skugga från någon som går bakom.


RSS 2.0