Recept: "Herr/Fru Quesadilla"

Herr/Fru Quesadilla
Ett recept jag har tagit ut från tidningen Kuriren.


Orginal receptet
250 g riven ost
200 rökt skinka
1 paket tortillabröd, det behövs två bröd för en quesadilla.
2 msk oregano
Olja till pensling
pepparkaksform
- är du vegetarian? Hoppa över skinkan, ost och krydda blir lika gott!


Gör såhär:
Stoppa på ugnen på 200°
Riv osten.
Skär skinkan i bitar.
Använd pepparkaksformen till att trycka ut gubbar ur tortillabröden. Till en Quesadilla behövs två likadana tortillagubbar.
Lägg den ena tortillagubben på en plåt med bakplåtspapper på.
Strö på skinka, ost och lite oregano.
Lägg på den andra tortillagubben som ett lock.
Stoppa in plåten i ugnen i 5 - 10 minuter.
Osten ska smälta och gubbarna ska få lite färg.
När de är klara tar du ut de och penslar på olja och strör på lite oregano.
Låt de svalna lite för att sedan njuta av de med ett glas Proviva(?)


Det där är originalreceptet.
Vad Josefina, Maja och Nathalie gjorde var som så:
Vi hade inte skinka, så de tog rökt lax och en sallad som vi hade på istället.
Det går alltså att stoppa på vad man vill: köttbullar, korv, sallad, frukt(?), grönsaker osv, bara smaksinnet sätter stopp!
Vi orkade inte dra fram nå pepparkaksformar, utan de rullade bara ihop den som en vanlig "tacoknytning", stoppade ugnsfolie runt för att det skulle hållas, och svisch in i ugnen!
Vi hade de bara i ugnen i 6 minuter så allt fick inte färg, prova er fram och börja med 6 minuter: om allt har fått färg så är det bara att ta ut de, om inte så har ni bara i de lite längre.
Sammanfattningsvis kan jag bara påpeka att de gillade de skarpt!

Quesadillan passar som lunch, brunch och som lättare middag.
Den är mycket lätt att göra och tar inte lång tid.


Tyvärr glömde jag att ta en bild, såhär såg alltså inte
våra ut.
Det här är också en variant av quesadilla, fast de har gjort
allt till en röra och inte knytit den som vi.
Våran blev nog mycket godare!

Smaklig måltid!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Min blogg:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0